nl
nl

Interim Medewerker VIC – Noord-Holland

Interim

Medewerker VIC

Een van onze opdrachtgevers, een uitvoeringsorganisatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Medewerker VIC. De opdracht start eind juni, heeft een looptijd van tenminste 7 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 32 uur per week. 

  • Nederland - Noord-Holland
  • Overheidsinstellingen - Overig
  • 32 uur per week
  • Vacature-ID:1071

Organisatie

De concerncontroller van de uitvoeringsorganisatie werkt systematisch aan de ontwikkeling van de interne beheersing. Dit is een opdracht van het dagelijks bestuur, dat in december 2020 heeft besloten over 2021 een ‘rechtmatigheidsverklaring’ te willen afgeven en over 2023 een ‘in control statement’. Het dagelijks bestuur heeft inderdaad reeds bij de jaarrekening 2021 een rechtmatigheidsverklaring afgegeven.De uitvoeringsorganisatie gebruikt het 3-lijnenmodel. De 1e lijn zijn de leidinggevenden, de 2e lijn is de ondersteuning door controllers en de 3e lijn heeft een toetsende functie, dat zijn de concerncontroller en de VIC-medewerker. De concerncontroller regelt de verdere ontwikkeling naar een hoger volwassenheidsniveau van de interne beheersing, maar kan dit niet zelf alleen voor elkaar krijgen. Er is een toegewijde VIC-medewerker in de 3e lijn nodig, die de verbijzonderde interne controle (VIC) uitvoert en de interne beheersing naar een hoger niveau brengt door de organisatie (1e en 2e lijn) te helpen administratieve procesverbeteringen aan te brengen en aantoonbaar in control te zijn. Tot nu toe is de VIC uitgevoerd door projectcontrollers uit de 2e lijn, maar we willen nu de 3e lijn professioneel invullen met een VIC-medewerker.

Functie

De VIC-medewerker is een deskundige op het vlak van administratieve organisatie en interne beheersing. Hij of zij kan de organisatie en in het bijzonder de leidinggevenden in de 1e lijn meenemen en vertrouwd maken met hun rol in het interne beheersingsproces. Zodanig dat we op een gegeven moment aantoonbaar in control zijn.Voor de interne beheersing gebruikt de organisatie het management control systeem Key2Control, dit is een bijzonder gebruikersvriendelijk systeem. Het wordt nu uitgebreid met de auditmodule, waarin de werkprogramma’s en bevindingen van de VIC systematisch en eenvoudig te raadplegen worden vastgelegd. Om de organisatie vertrouwd te maken met de auditmodule, deze goed in te richten en de nieuwe VIC-medewerker te faciliteren bij het uitvoeren van de interne controles, zal een registeraccountant het controle plan opstellen, de werkprogramma’s schrijven en vastleggen en de VIC-medewerker begeleiden bij de uitvoering van de controles volgens de werkplannen. Hij zal ook de bevindingen van de VIC-medewerker beoordelen en in februari 2023 het VIC-rapport opleveren.

Functie-eisen

  • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring in de controlepraktijk van een accountantskantoor.
  • Je hebt minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring met het uitvoeren van audits / (verbijzonderde) interne controles.
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met het identificeren en implementeren van verbeteringen in de administratieve organisatie.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.