nl
nl

Interim Projectcontroller – Nederland

Interim

Projectcontroller

Een van onze opdrachtgevers, actief in de infra, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Project controller. De opdracht start op korte termijn en heeft een looptijd van tenminste 12 maanden. De gevraagde inzet is fulltime.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Bouwnijverheid - Civiele bouw/gww
 • 40 uur per week
 • Vacature-ID:1337

Organisatie

Functie

In de rol van Project Controller maak je onderdeel uit van de financiële organisatie. Je bent verantwoordelijk voor de financiële (project)beheersing van complexe en grootschalige infraprojecten. Daarmee ben je het financiële geweten en een business partner voor de Project Director. De opdrachtgever rekent op jou als het gaat om het opzetten, implementeren en managen van “finance & control” aspecten voor jouw projecten. Samen met de rest van het team zorg je dat er sprake is van betrouwbaar cash management, kan de projectadministratie elke toets van kritiek doorstaan, verschijnen er tijdig gedegen financiële rapportages en worden de verschillende audits nauwgezet gemanaged. Je staat midden in de unit en daardoor kunnen de projectmanagers en de rest van het team met hun vragen bij jou terecht. Kortom, een zeer dynamische functie bij een aantrekkelijke organisatie met een sterk werkgeversmerk.Jouw focus ligt op het beheersen en beheersbaar houden van de (financiële) voortgang van de verschillende internationale projecten. De werkzaamheden die hierbij horen zijn o.a.:

 • Als financieel sparringpartner van de projectmanagers en de projectteams fungeren.
 • Het verzorgen van financiële- en managementrapportages.
 • Monitoren van en rapporteren over de voortgang van het project.
 • Managen van de boekhouding via het Financial Shared Service Center.
 • Het gevraagd en ongevraagd uitvoeren van ad-hoc analyses en reviews.
 • Liquiditeitsbeheer, opstellen van cashflow prognoses en beheren van wisselkoersrisico’s.
 • Het managen van audits op de projecten.

Functie-eisen

 • Je hebt een HBO of WO-diploma Bedrijfseconomie, Business Administration of vergelijkbaar (CMA of RC).
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een grootschalige complexe infraprojectomgeving als Project Controller.
 • Je hebt affiniteit met de Infra, Maritieme, en /of Civiele sector.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Je hebt sterke communicatieve en sociale vaardigheden, bent flexibel, resultaatgericht, zelfstandig en gedreven.
 • Je hebt kennis van - en ervaring met Metacom en Excel.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.