nl
nl

Interim Projectleider

Financiën en Aanbestedingen

Een van onze opdrachtgevers, een publieke organisatie, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Projectleider Financiën en Aanbestedingen. De opdracht start medio april, heeft een looptijd van tenminste 8 maanden (er geldt een optie op verlenging) en vraagt een inzet van 32 uur per week.

Organisatie

Het Facilitair Centrum ondersteunt op  het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten. Een aantal regionale organisaties en het Facilitair Centrum zijn bestuurlijk gefuseerd sinds 1 september 2020 en volop in transitie naar een landelijk bedrijf.

Functie

Als Projectleider Financiën en Aanbestedingen ben je verantwoordelijk voor het realiseren van de landelijke geharmoniseerde financiële administratie, financiële verantwoording en de inrichting en implementatie van de vernieuwde P&C cyclus, waaronder een projectadministratie. Je adviseert bovendien vanuit het financiële perspectief op het gebied van aanbestedingstrajecten.Je rapporteert aan de kwartiermaker Finance & Control en werkt intensief samen met de controllers, de financiële administraties, de inkoop en contractmanagers en de projectmanagers, zowel op landelijk als op regionaal niveau.Je verzekert de bijdragen van inhoudsdeskundigen uit de screeningsorganisaties en bent daarnaast expert op specifieke aspecten, zoals de te realiseren geharmoniseerde waarderingsgrondslagen, de consolidatie en de accounting principes. Daarnaast ben je de ervaringsdeskundige op het gebied van de transformatieplanning, om van de huidige naar de gewenste situatie te migreren.Je stimuleert de voortgang, bewaakt de uitvoerbaarheid en zorgt voor de implementatie. De zorg voor de bestaande financiële administraties en de landelijke samenhang bevindt zich op een volwassen ontwikkelingsniveau. De projectleider biedt tijdens de periode van analyse, besluitvorming ten aanzien van de harmonisatie en tijdens de migratie en het fusiemoment, de inhoudelijke en vaktechnische kennis, alsmede de projectmatige ervaring met vergelijkbare trajecten.De volgende werkzaamheden worden het komend jaar van de projectleider verwacht:

  • Analyse en advies op het gebied van geharmoniseerde waarderingsgrondslagen, alsmede het afstemmen daarvan met betrokkenen en de externe accountant, alsmede het faciliteren van de besluitvorming en implementatie daarvan.
  • Het (doen) opstellen van de accounting manual en de vernieuwde P&C cyclus, waaronder het implementeren daarvan in de financiële geharmoniseerde administratie, met inbegrip van de geconsolideerde verantwoording, begrotingsprincipes en management accounting systemen.
  • Vanuit het financiële perspectief bijdragen aan de landelijke aanbestedingsstrategie en aanbestedingskalender, met business cases en gestandaardiseerde werkwijze voor aanpak en besluitvorming.
  • Het opzetten van een werkend project begrotings- en verantwoordingssysteem, waaronder de financieel administratieve inrichting daarvan en de implementatie.
  • Projectleiding: Het opstellen van een gedegen projectplan- en bijbehorende planning, voorzien van kritische mijlpalen en capaciteitsplanning. Het initiëren van de activiteiten in het projectplan en het met elkaar verbinden van de verschillende onderdelen van de planning. Het stimuleren van de voortgang van activiteiten.

Functie-eisen

  • Een afgeronde opleiding op WO master niveau, aangevuld met RA of RC.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar als eindverantwoordelijke in de vorm van Financieel Controller, Financieel Directeur of CFO.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 10 jaar binnen het publieke domein of bij een subsidieorganisatie met een vergelijkbare aard (uitvoeringsorganisatie, subsidieorganisatie) en omvang (bijvoorbeeld tussen de 800 en 1200 medewerkers, tussen de 80 en 150 mln omzet en vergelijkbaar publiek/private kenmerken).
  • Aantoonbare werkervaring bij een aanbesteding plichtige organisatie en daarmee aantoonbare werkervaring vanuit rechtmatigheid en met aanbestedingsstrategie.
Geef in jouw cv en motivatie duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.