nl
nl

Interim Projectleider

roll-out Teams/SharePoint

Een van onze opdrachtgevers, een publieke instelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Projectleider roll-out Teams/SharePoint. De opdracht start medio oktober, vraagt een inzet van 32 uur per week en heeft een looptijd van uiterlijk 10 maanden.

Organisatie

In het IV-portfolio van onze opdrachtgever zijn twee direct gerelateerde projecten opgenomen welke diep ingrijpen in de digitale werkprocessen namelijk de doorontwikkeling van MS SharePoint en de uitrol van MS Teams.Doorontwikkeling SharePointOp dit moment is een aantal SharePoint sites in beheer en een aantal sites in voorbereiding. Men wil MS SharePoint de komende jaren breder gaan inzetten voor online samenwerking. Daarom werd in maart 2020 de opdracht voor het project “Doorontwikkeling SharePoint” vastgesteld. Voor dit project zijn inmiddels een externe testmanager, testcoördinator en solution architect geselecteerd. In de zomermaanden is het project tijdelijk geleid door een parttime (interne) projectleider. De doorontwikkeling van SharePoint is echter een omvangrijk project, dat vraagt om zorgvuldige uitwerking en een goede begeleiding bij de organisatie brede uitrol. Hiervoor is inzet van een volledig beschikbare externe projectleider nodig.Uitrol MS Teams

 • Op dit moment maakt men voor online vergaderen gebruik van MS Skype voor Bedrijven. Deze applicatie is per juli 2021 niet meer beschikbaar. Organisaties die Skype gebruiken moeten vóór die datum zijn overgestapt op de videobel-functionaliteit in MS Teams.
 • Vanwege de veelheid aan mogelijkheden en de complexiteit van de totale Microsoft stack is het van groot belang om Teams gefaseerd uit te rollen: klein beginnen met beperkte functionaliteit en vervolgens op basis van behoefte in de organisatie mogelijk overige onderdelen uitrollen.
 • Hoewel de organisatie grote behoefte heeft aan de functionaliteit van Teams, is deze tot op heden niet uitgerold omdat de benodigde ICT-infrastructuur (Azure AD en MS Exchange server) nog niet op een passende manier is ingericht.
 • Nu dit binnenkort wel zo zal zijn is het zaak zo snel mogelijk over te gaan tot uitrol van MS Teams. De nog uit te voeren werkzaamheden aan Azure AD en MS Exchange server vallen buiten de scope van deze opdracht.

Functie

Onzer opdrachtgever is op zoek naar een projectleider met relevante ervaring die in staat is:

 • de organisatie brede uitrol van MS SharePoint (volgens nader te bepalen uitgangspunten) te realiseren in de eerste helft van 2021;
 • MS Teams beheerst (met nader te bepalen functionaliteit) uit te rollen in de hele organisatie vóór de end-of-life datum van Skype voor Bedrijven, dus uiterlijk 1-7-2021.
De uitwerking van de architectuur van SharePoint en Teams valt buiten scope van de werkzaamheden van de projectleider. Voor MS SharePoint is inmiddels een externe solution architect geselecteerd. Deze is 15 september 2020 begonnen aan zijn werkzaamheden, maar in deze opdracht zijn geen specifieke werkzaamheden voor MS Teams opgenomen.Het cluster Beleid & Architectuur heeft een notitie opgesteld met aandachtspunten op het gebied van de architectuur van MS Teams. Voor de verdere uitwerking van de architectuuraspecten is inzet van een externe solution architect voor MS Teams nodig.De werkzaamheden worden in principe uitgevoerd vanaf de thuiswerkplek, maar als het noodzakelijk is kan -binnen gestelde kaders vanwege de coronacrisis- gebruik worden gemaakt van de kantoor faciliteiten.

Functie-eisen

 • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau.
 • Ruime ervaring met PRINCE2.
 • Goede communicatieve vaardigheden (verschillende rollen en niveaus): je schakelt met medewerkers en managers op uiteenlopende niveaus.
 • Uiteraard ben je een Teamplayer, communicatief sterk (zowel mondeling als schriftelijk) en risicobewust.
 • Je hebt ruime werkervaring in de afgelopen 3 jaar (>1 jaar) in een rol als projectleider op het gebied van Microsoft 365 (het volledige Cloud platform en specifiek MS Teams en MS SharePoint).
 • Je hebt minimaal 1 jaar (recente) ervaring en ruime inhoudelijke kennis van MS Teams en MS Sharepoint.
 • Recente ervaring binnen een publieke (overheids)organisatie.
 • Van groot belang is je organisatiebewustzijn: jij bent in staat effectief te manoeuvreren in een speelveld met stakeholders met verschillende belangen.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.