nl
nl

Interim Projectleider Verbijzonderde Interne Controle – Bilthoven

Interim Projectleider

Verbijzonderde Interne Controle

Een van onze opdrachtgevers, gemeente De Bilt, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Projectleider Verbijzonderde Interne Controle. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week, heeft een looptijd van tenminste 7 maanden en kan per direct starten.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1474

Organisatie

Functie

Je bent de motor achter het opstellen van de Rechtmatigheidsverantwoording 2023 en de interne controles. Tevens ben je actief met het opzetten en uitvoeren van (verbijzonderde) interne controles om de werking van de processen en de daarin opgenomen beheersmaatregelen te toetsen en waar nodig aanbevelingen te doen ter verbetering. Je werkt aan de professionalisering hiervan en zorgt dat iedereen het nut ziet van goede processen. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en weet deze door te vertalen naar de administratieve organisatie en (verbijzonderde) interne controles. Voor het management treed je hierbij proactief op als sparringpartner, adviseur en/of procesbegeleider op het gebied van administratieve organisatie, zodat de processen worden voorzien van de juiste beheersmaatregelen en, door het team zelf, uit te voeren interne kwaliteitscontroles om ‘in control’ te zijn.Opdracht

 • Je stelt op basis van de reeds beschikbare input een plan op voor de uitvoering van de interne controle 2022. Hierin zijn de controles inzake rechtmatigheid en getrouwheid opgenomen. Dit plan is er op gericht te zorgen dat de interne controle ten behoeve van de jaarrekening 2022 op tijd en volledig wordt uitgevoerd.
 • Je neemt het voortouw samen met de interne medewerkers het plan volgens planning uit te voeren.
 • Je rapporteert aan directeur Bedrijfsvoering en Concerncontroller over knelpunten bij de uitvoering en doet voorstellen te komen tot tijdige uitvoering en noodzakelijke resultaten.
 • Je rapporteert aan het managementteam en college over de voortgang van het controleplan en op hoofdlijnen over de uitkomsten van de onderzoeken.
 • Je voert interne controles uit binnen de verschillende bedrijfsprocessen. Zo controleer je bijvoorbeeld betaalde facturen steekproefsgewijs op juistheid, volledigheid en tijdigheid.
 • Je ondersteunt de proceseigenaren bij de verbetering en vastlegging van de procesanalyse.
 • Je adviseert proactief over de te nemen beheersmaatregelen in de processen zelf en (periodiek) door het team zelf uit te voeren kwaliteitscontroles.
 • Voor jouw werkgebieden heb je contact met onze accountant.
 • Je bewaakt belangrijke wijzigingen in wet- en regelgeving en bewaakt mede de implementatie hiervan.

Functie-eisen

 • Aantoonbare werkervaring met projecten op het gebied van uitvoering en implementatie van interne controle bij een overheidsorganisatie.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van AO/IC binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met procesverbetering op het gebied van VIC (licht duidelijk toe in het cv).
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider/ adviseur VIC.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met zelforganiserende teams.
 • Afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau in de richting van Bedrijfseconomie of Accountancy.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.