nl
nl

Interim Projectleider VIC – Utrecht

Interim

Projectleider VIC

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Projectleider Verbijzonderde Interne Controle. Deze opdracht vraagt een inzet van gemiddeld 36 uur per week en heeft een looptijd van tenminste 3 maanden.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1238

Organisatie

Functie

Jij bent de motor van de interne controles en je bent tegelijkertijd actief met het opzetten en uitvoeren van (verbijzonderde) interne controles om de werking van de processen en de daarin opgenomen beheersmaatregelen te toetsen en waar nodig aanbevelingen te doen ter verbetering. Je werkt aan de professionalisering hiervan en zorgt dat iedereen het nut ziet van goede processen. Je signaleert in- en externe ontwikkelingen en weet deze ontwikkelingen door te vertalen naar de administratieve organisatie en (verbijzonderde) interne controles. Voor het management treed je hierbij proactief op als sparringpartner, adviseur en/of procesbegeleider op het gebied van administratieve organisatie, zodat de processen worden voorzien van de juiste beheersmaatregelen en, door het team zelf, uit te voeren interne kwaliteitscontroles om ‘in control’ te zijn.Opdracht

 • Je stelt op basis van de reeds beschikbare input een plan op voor de uitvoering van de interne controle 2022. Hierin zijn de controles inzake rechtmatigheid en getrouwheid opgenomen. Dit plan is er op gericht te zorgen dat de interne controle ten behoeve van de jaarrekening 2022 op tijd en volledig wordt uitgevoerd.
 • Je neemt het voortouw om samen met de interne medewerkers het plan volgens planning uit te voeren.
 • Je rapporteert aan directeur Bedrijfsvoering en Concerncontroller over knelpunten bij de uitvoering en doet voorstellen om te komen tot tijdige uitvoering en noodzakelijke resultaten.
 • Je rapporteert aan het managementteam en college over de voortgang van het controleplan en op hoofdlijnen over de uitkomsten van de onderzoeken.
 • Je voert interne controles uit binnen de verschillende bedrijfsprocessen. Zo controleer je bijvoorbeeld betaalde facturen steekproefsgewijs op juistheid, volledigheid en tijdigheid.
 • Je ondersteunt de proceseigenaren bij de verbetering en de vastlegging van de procesanalyse.
 • Je adviseert proactief over de te nemen beheersmaatregelen in de processen zelf en (periodiek) door het team zelf uit te voeren kwaliteitscontroles.
 • Voor jouw werkgebieden heb je contact met onze accountant.
 • Je bewaakt belangrijke wijzigingen in wet- en regelgeving en bewaakt mede de implementatie hiervan.

Functie-eisen

 • Aantoonbare werkervaring met projecten op het gebied van uitvoering en implementatie van interne controle bij een overheidsorganisatie.
 • Afgeronde opleiding op minimaal wo bachelor niveau in de richting van Bedrijfseconomie of Accountancy.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring op het gebied van AO/IC binnen een overheidsorganisatie.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met procesverbetering.
 • Minimaal 1 jaar aantoonbare werkervaring met zelforganiserende teams.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.