nl
nl

Interim

Recruiter

Een van onze opdrachtgevers, een middelgrote gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Recruiter. De opdracht start op korte termijn, heeft een looptijd van minimaal 4 maanden en vraagt een part-time inzet van 4 dagen per week.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een middelgrote gemeente in het westen van het land. Binnen het domein HR ligt een aantal projecten, het belangrijkste is de implementatie van een nieuw ATS (Emply).

Functie

Als  Interim Recruiter/adviseur recruitment:

  • Begeleid je het werving- en selectieproces van externe en interne vacatures, voornamelijk voor het domein ‘inclusieve samenleving’ (sociaal domein).
  • Ondersteun je bij de implementatie van een ATS-systeem (Emply).
  • Maak je wervingsplannen en positioneer je de gemeente op de arbeidsmarkt.

Functie-eisen

  • HBO-bachelor opleiding Human Resources Management.
  • In de afgelopen 8 jaar minimaal vijf jaar ervaring  als recruiter of adviseur recruitment.
  • In de laatste 4 jaar minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als (corporate) recruiter, consulent recruitment of adviseur arbeidsmarktcommunicatie.
  • In de afgelopen 3 jaar aantoonbare werkervaring  in het sociaal domein bij een gemeente of gemeentelijke instelling.
  • In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar werkervaring  als strategisch adviseur op het gebeid van werving en employer branding vraagstukken binnen de overheid.
  • Ervaring met Emply (ATS) in het afgelopen jaar.
  • Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat je zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
Geef in je CV (minimaal 2 referenties, maximaal 5 pagina’s A4) en motiveringsbrief duidelijk aan in hoeverre jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.