nl
nl

Interim Senior Adviseur Verbijzonderde Interne Controle – Culemborg

Interim Senior Adviseur

Verbijzonderde Interne Controle

Een van onze opdrachtgevers, bedrijfsvoeringorganisatie West-Betuwe (BWB), heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Adviseur Verbijzonderde Interne Controle. Deze opdracht vraagt een inzet van gemiddeld 32-36 uur per week en heeft een looptijd van 6 maanden, met optie op verlenging.

 • Nederland - Gelderland
 • Overheidsinstellingen - Uitvoeringsorganisatie
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1682

Organisatie

De Verbijzonderde Interne controle (VIC) maakt onderdeel uit van het Team Concerncontrol/VIC. Dit team bestaat uit 6 enthousiaste en betrokken professionals, waaronder de concerncontroller BWB, de senior adviseur VIC en 4 adviseurs VIC.

Functie

Het VIC-team is verantwoordelijk voor de verbijzonderde interne controle van drie gemeenten en de BWB. De Senior Adviseur is voor VIC het eerste aanspreekpunt binnen BWB en richting onze opdrachtgevers en de accountants van de vier organisaties. Je werkt samen met het team aan controles, maar overlegt ook regelmatig met de concerncontrollers over de controleplanning en -beleid, de samenwerking met de gemeenten en de afstemming met accountants.
In het team vervul je een senior-rol, waarbij de nadruk ligt op het bewaken van een goede balans tussen de vraag vanuit de 3 partnerorganisaties, het nakomen van de toezeggingen vanuit de interne controleplannen, de afspraken rond de rechtmatigheidsverantwoording en een gezonde werkdruk van de 4 medewerkers.  Concrete taken zijn:

 • Uitvoeren van de verbijzonderde interne controle voor de meer complexe processen en vastleggen van de uitkomsten in memoranda.
 • Review op de controlememoranda opgesteld door de adviseurs VIC.
 • Voorbereiden van de concept rechtmatigheidsverantwoordingen van de vier organisaties.
 • Coördineren van de VIC-werkzaamheden en fungeren als schakel tussen de deelnemers BWB, concerncontroller(s), het team en de externe accountant.
 • Opstellen en afstemmen planning jaarrekeningcontroles.
 • Uitvoeren van de  huidige interne controleplannen.
 • Rapporteren aan concerncontrollers omtrent voortgang, kwaliteit, bedreigingen en kansen.
 • Zorgdragen in samenwerking met de concerncontroller voor een verbeterplan voor het VIC-team en dit plan implementeren.

Functie-eisen

 • Je hebt goede kennis van Verbijzonderde Interne Controle en procesbeheersing met aantoonbare en relevante opleiding (Register Accountant).
 • Je hebt een duidelijke visie op VIC en bent analytisch, gericht op samenwerking, communicatief vaardig, betrouwbaar en besluitvaardig.
 • Je hebt lef en humor en gaat een stevige discussie niet uit de weg, maar je bent ook in voor een praatje en creëert verbinding.
 • Je bent hands-on, adviseert én realiseert.
 • Je beschikt over voldoende bagage om de VIC door te ontwikkelen, specifiek op de terreinen Rechtmatigheidsverantwoording, het ‘Three Lines of Defense’ model, risico-inventarisaties, geautomatiseerde controles en werkprogramma’s.
 • Je hebt ervaring in een vergelijkbare Senior VIC-rol waarbij je een VIC-team aanstuurt en coacht, waarbij je voor meerdere gemeenten de VIC-werkzaamheden organiseert en samenwerkt met meerdere accountants.
 • Je hebt ervaring in verbeter- en verandertrajecten binnen VIC-teams.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.