nl
nl

Interim Senior

Adviseur VIC (gemeente)

Een van onze opdrachtgevers, een 60.000+ gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Adviseur VIC. De opdracht start op korte termijn, heeft een looptijd van zeker 9 maanden en vraagt een inzet van 36 uur per week.

Organisatie

Onze opdrachtgever is een mooie, actieve gemeente, centraal gelegen aan de A12, met uitstekende voorzieningen in een groene omgeving. De gemeente heeft een bruisende binnenstad met een groot en gevarieerd winkelcentrum, een innovatief ICT-centrum voor de regio en volop plannen voor de toekomst. Met de ontwikkeling van het centrumplan en diverse andere nieuwbouwlocaties, zal de gemeente naar zo'n 70.000 inwoners groeien. Ook persoonlijke groei van onze medewerkers staat centraal in Veenendaal. De gemeente stimuleert hen om zich steeds verder te ontwikkelen. Eigen initiatief en verantwoordelijkheid staan bij ons hoog in het vaandel.Binnen het team Control is een tijdelijke positie voor een Interim Medewerker VIC.

Functie

 • Als Interim Senior Adviseur VIC ben je verantwoordelijk voor regie en uitvoering (verbijzonderde) interne control-onderdelen in de gemeentelijke organisatie.
 • Je stelt vanaf 2021 zelf de interne managementletter op voor rechtmatigheid.
 • Je overziet samen met je collega’s de belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen de organisatie.
 • Je bent trekker van de invoering van het “in control statement” en door ontwikkeling hiervan binnen de gemeente.
 • Het team is bezig zich klaar te maken voor de rechtmatigheidsverklaring (2021) door Burgemeester en Wethouders (B&W). Jij neemt de leiding in het ambtelijke en bestuurlijke proces voor het kunnen opnemen van de rechtmatigheidsverklaring van B&W in de jaarstukken.
 • Je hebt de regie bij het opstellen en het laten vaststellen van het verbijzonderde interne controle plan door B&W.
 • Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor de externe accountant bij de interim controle en stel je de bestuurlijke reactie voor de managementletter op.
 • De gemeente Veenendaal wil data gedreven gaan werken. Het uitvoeren van het interne controle plan op basis van process mining is het ideaalbeeld voor de toekomst.
 • Op verzoek van de concerncontroller voer je zelfstandig specifieke onderzoeken uit en de onderzoeksresultaten rapporteer je aan de concerncontroller.

Functie-eisen

 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar in de verbijzonderde interne controle binnen een gemeente.
 • Aantoonbare kennis van rechtmatigheidsverklaring en in control statement.
 • Aantoonbare ervaring als trekker van de verbijzonderde interne controle.
 • Aantoonbare kennis van de methodieken, systematiek en systemen voor procesregistratie en leanen van processen.
 • Minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring als trekker VIC binnen een organisatie.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring als projectleider procesbeheer binnen een organisatie.
 • Een afgeronde RA opleiding.
 • 10 jaar aantoonbare werkervaring als accountant bij één van de BIG4 accountancykantoor.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.