nl
nl

Interim Senior Business Controller – Gelderland

Interim Senior

Business Controller

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Business Controller. De opdracht start eind juni, heeft een looptijd van tenminste 5 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 32 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

 • Nederland - Gelderland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 32 uur per week
 • Vacature-ID:1072

Organisatie

De bedoeling is dat de huidige Business Controller zich zal gaan richten op het onderdeel Vastgoed (het beheer en onderhoud van alle gemeentelijk vastgoed). De Interim Business Controller neemt de werkzaamheden waar voor het onderdeel Gebiedsontwikkeling en ondersteunt waar nodig de huidige Business Controller voor het onderdeel Vastgoed.Voor beide onderdelen (Vastgoed en Gebiedsontwikkeling) zijn ook financial controllers werkzaam die verantwoordelijk zijn voor de inrichting van de administratie, financiële informatievoorziening, ondersteuning en advies bij de budgetbewaking en werkzaamheden voor de P&C-cyclus. Met hen wordt nauw samengewerkt.

Functie

 • Hét aanspreekpunt voor Gebiedsontwikkeling als het gaat over Financiën en Control inclusief de P&C-cyclus.
 • Sparringpartner voor interne klanten: betrokken bestuurders, programmamanagers, clustermanagers en ontwikkelmanagers.
 • Projectcontroller voor de meer omvangrijke en strategische projecten.
 • Adviseren over risico’s, kansen en bedreigingen en over de beheersing daarvan.
 • Bewaken dat de activiteiten binnen je accounts doelmatig en rechtmatig zijn. Daarbij ervoor zorgen dat bestuurlijke voorstellen ook voldoen aan eisen van doel- en rechtmatigheid.
 • Adviseren en ondersteunen bij het verwerven en verantwoorden van subsidies van andere overheden voor gebiedsontwikkelingen.
 • Het leggen en onderhouden van verbindingen met onder meer je klanten, planeconomen, collega’s binnen F&C en met andere relevante spelers binnen en buiten de gemeente.
 • Het volgen van ontwikkelingen op het gebied van gemeentefinanciën, aanbestedingsregels, actief en facilitair grondbeleid etcetera.
 • Het leveren van een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de afdeling F&C, met name door invulling van de rol van kwartiermaker rond de verstedelijkingsopgave waarvoor de gemeente staat.

Functie-eisen

 • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding.
 • De kandidaat heeft minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring als business controller.
 • De kandidaat heeft aantoonbare werkervaring bij een gemeente.
 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met gebiedsrealisatie.
 • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met project control.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.