nl
nl

Interim Senior Financial Controller – Amersfoort

Interim Senior

Financial Controller

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Amersfoort, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Financial Controller. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week en heeft een looptijd van minimaal 6 maanden.

  • Nederland - Utrecht
  • Overheidsinstellingen - Gemeenten
  • 36 uur per week
  • Vacature-ID:1349

Organisatie

Functie

Voor de financieel-technische kant van de planning- en controlcyclus ben jij (Senior Financial Controller) het aanspreekpunt voor de hele afdeling financiën en advies. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan onderwerpen als het verwerken van de loon- en prijscompensatie (indexering), kostenverdeling, areaalontwikkeling, reserves en voorzieningen en activa. Ook ondersteun je de financieel adviseurs bij het opstellen van complexe begrotingswijzigingen en ben je verantwoordelijk voor de toets op de juistheid en volledigheid van begrotingswijzigingen in het begrotingssysteem (LIAS). Daarnaast heb je een eigenstandige verantwoordelijkheid in verschillende processen, waaronder het opstellen van de financieel-technische begroting, het financieel meerjarenperspectief, het bijhouden van het begrotingssaldo en rekeningsaldo inclusief de concernanalyse op deze saldi, het opstellen van financieel beleid (voor 2023 specifiek het activabeleid en het beleid rondom areaalbudgetten) en de advisering op bedrijfsvoering, overhead en interne verrekentarieven. Om deze taken goed uit te kunnen voeren, is kennis van gemeentefinanciën en BBV van cruciaal belang.Met het gehele team Planning, Control en Advies (PCA) werk je aan de realisatie van de Planning- en Controlproducten (Kadernota, Begroting, Zomerrapportage en Jaarstukken) en aan managementinformatie. Binnen dit team komt alle informatie voor deze Planning- en Controlproducten samen. Het team heeft een belangrijke rol in het plannen, organiseren en goed uitzetten van de Planning- en Controlproducten in de organisatie alsmede in het coördineren van het proces van totstandkoming van deze producten. Daarnaast beoordeelt het team de ontvangen input vanuit de verschillende afdelingen, toetst deze input aan de vastgestelde kaders- en richtlijnen en consolideert alle input tot eindproducten. Het doorzien van de financiële verbanden binnen en tussen de verschillende planning- en controlproducten is van belang. Als Senior Financial Controller lever je een belangrijke bijdrage aan al deze werkzaamheden binnen het team. Je werkt nauw samen met de financieel strategen. Daarnaast lever je een pro-actieve en innovatieve bijdrage aan de ontwikkeling en uitvoering van de diverse processen en producten.

Functie-eisen

  • Minimaal een afgeronde (financiële) HBO opleiding.
  • Minimaal 5 jaar recente werkervaring met de financieel-technische kant van de planning- en controlcyclus bij een 50.000+ gemeente.
  • Kennis van gemeentefinanciën, BBV en (de financieel-technische kant van) planning en control.
  • Minimaal 3 jaar recente werkervaring (in de financiële sector) bij een 100.000+ gemeente.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.