nl
nl

Interim Senior

financieel adviseur jaarrekening

Een van onze opdrachtgevers, een publieke instelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior financieel adviseur jaarrekening. De opdracht start begin november, heeft een looptijd van minimaal 5 maanden en vraagt een fulltime inzet (36 uur per week). Er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Binnen de organisatie verzorgt het programma BBA (Bedrijfsvoering, Beleid en Advisering) de advisering naar de provinciale organisatie op het gebied van personeel en organisatie, juridische zaken, financiën planning en control, communicatie, inkoop en proces- en informatiemanagement. Alle bedrijfsvoering aspecten zijn vertegenwoordigd in inhoudelijke expertiselijnen.Wij selecteren een slimme financieel adviseur, een verbinder en vernieuwer voor de totstandkoming van de jaarrekening en andere relevante sturings- en verantwoordingsproducten.

Functie

Als Interim Senior financieel adviseur jaarrekening:

 • ben je regisseur van de cijfermatige inhoud van de jaarrekening en andere sturings- en verantwoordingsproducten en ben je een belangrijke regievoerder in het inhoudelijk bij elkaar brengen van alle onderdelen en programma’s,
 • ben je een inspiratiebron en innovator en weet je dit los te maken in de organisatie,
 • draag je zorg voor de totstandkoming van de jaarrekening en S&V-producten en het borgen van de kwaliteit daarvan,
 • lever je een inhoudelijke bijdrage,
 • ben je verantwoordelijk voor het optimaliseren van de processen en om daar te komen lever je een belangrijke bijdrage,
 • heb je een hands on mentaliteit waarmee je een belangrijke bijdrage levert in het “productieproces” van de jaarrekening.
Concreet houdt het in dat de organisatie bouwt op jouw kennis en ervaring van het tot stand komen van de jaarrekening inclusief het toepassen van de BBV regels. Dit doe je niet alleen, maar samen met collega’s. Oog hebben voor politiek bestuurlijke gevoeligheden en afstemming van de ontwikkelingen en documenten met onder andere het bestuur is een belangrijk aspect. DutchDare International selecteert een teamplayer die met de collega’s de schouders eronder zet en een bijdrage levert vanuit een concern brede visie. Iemand die inhoudelijk verstand van zaken heeft, de juiste verbindingen kan maken, mensen mee kan nemen in het proces met veel energie en betrokkenheid.

Functie-eisen

 • Je bent een echte teamplayer, die het gemakkelijk vindt om met veel partijen te schakelen en de diverse belangen kan afwegen.
 • Je bent analytisch en vernieuwend, denkt procesmatig, overziet het hele proces en zoekt doorlopend naar mogelijke verbeterpunten.
 • Je bent resultaatgericht, richt je naast een zorgvuldig proces op het bereiken van het resultaat en levert deze op het afgesproken moment.
 • Je hebt minimaal een afgeronde relevante HBO/WO-opleiding financieel-economisch.
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante werkervaring in complexe S&V producten en processen (in het bijzonder het opstellen en regisseren van de jaarrekening in een gelijksoortige functie bij een overheidsorganisatie van minimaal 500 fte).
 • Je hebt kennis van de wet- en regelgeving, richtlijnen en procedures op het gebied van sturing- en verantwoordingsproducten en -processen (Planning & Control) bij overheidsinstellingen alsmede ruime ervaring met het werken in een politiek bestuurlijke context. 
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden en bent bestuurlijk sensitief.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.