nl
nl

Interim Senior Financieel Adviseur Sociaal Domein – Waalwijk

Interim Senior Financieel

Adviseur Sociaal Domein

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Waalwijk, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Financieel Adviseur Sociaal Domein. Deze opdracht vraagt een inzet van gemiddeld 24 uur per week en heeft een looptijd van 6 maanden met optie op verlenging

 • Nederland - Noord-Brabant
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 24 uur per week
 • Vacature-ID:1669

Organisatie

De Raad van de gemeente Waalwijk heeft in 2022 een nieuwe koers voor het Sociaal Domein vastgesteld. Met deze koers kiest de gemeente ervoor om mensen in kwetsbare situaties beter te ondersteunen. Tegelijkertijd willen we met de koers bereiken dat we beter omgaan met de steeds stijgende kosten voor de zorg, de stijgende complexiteit van zorgvragen en de roep naar een betere inrichting en samenwerking met voorliggende voorzieningen en partners. Het resultaat moet zijn dat we een veerkrachtige samenleving hebben. Hierdoor kunnen we zorg- en ondersteuningsvragen sneller en adequater oppakken, of simpelweg voorkomen dat ze ontstaan. Dit vraagt een transformatie van ons sociaal domein.

Begin 2024 is bijbehorend implementatieplan ‘Samen Redzaam’ vastgesteld, met ambities en doelen en een meerjarenbegroting, waarbij het (op hoofdlijnen) de bedoeling is om te kantelen van geïndiceerde zorg naar indicatievrije ondersteuning. Om de gewenste ontwikkelingen te monitoren moet een instrumentarium worden ontwikkeld, waarmee zowel de inhoudelijke als de financiële voortgang kan worden gevolgd. Zodat zowel de organisatie als de gemeenteraad in staat wordt gesteld om bij te sturen. Te denken valt aan beleidsindicatoren, businesscases, financiële analyses, narratieve evaluaties etc.

Functie

Als senior financieel adviseur binnen het sociaal domein ben je een stevige gesprekspartner voor het programmateam. Je geeft integraal advies over financiële en informatievraagstukken op het brede sociaal domein gekoppeld aan de transformatieopgave vanuit het implementatieplan ‘Samen Redzaam’. Je kijkt strategisch vooruit en zorgt ervoor dat er op afgesproken prestaties wordt gestuurd en signaleert tijdig (financiële) consequenties zodat de grip op financiën behouden blijft. Daarnaast bouw je een netwerk binnen de organisatie. Je initieert verbeterprojecten en je houdt de ontwikkelingen in het vakgebied scherp in de gaten en deelt dit met je collega's. Je inzet is volledig gekoppeld aan de transformatieopgave, vanuit het programmateam.

 • Je bent aan zet om financiële sturing vanuit het implementatieplan mogelijk te maken. Je ontwikkelt hiervoor stuur- en verantwoordingsinstrumenten.
 • Je ontwikkelt businesscases vanuit de besparingslijnen die onderdeel zijn van het implementatieplan.
 • Je maakt prognoses m.b.t. de haalbaarheid van de doelen en adviseert over de financiële effecten van keuzes die voorliggen.
 • Je coördineert de werkzaamheden gericht op de P&C cyclus namens en vanuit het programmateam.
 • Je bent een echte verbinder. Je bent onderdeel van het programmateam en zorgt daar voor de benodigde informatie m.b.t. financiële ontwikkelingen en sturing.  
 • In overleg met het programmateam en de verschillende beleidsambtenaren ontwikkel je een bruikbaar instrumentarium om de ontwikkelingen en de resultaten van het programma te monitoren.
 • Dit instrumentarium is niet statisch, maar je analyseert de juistheid, volledigheid en effectiviteit van de monitoring continu en komt met verbetervoorstellen.
 • Je zet de financiële structuur opnieuw op voor zowel het programmateam als de  lijnorganisatie. Hierbij koppel je de financiën aan de tredestructuur, waarop we zowel de inhoudelijke als de financiële ontwikkeling volgen.
 • Je speelt een belangrijke rol in de projectgroep monitoring, gekoppeld aan het programma, omdat hier een belangrijke verbinding zit met de financiële sturing.

Functie-eisen

 • Je bent in het bezit van een afgeronde financiële HBO/WO-opleiding
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen een gemeente en aantoonbare affiniteit met het sociaal domein
 • Je hebt ruime ervaring in het adviseren op strategisch en tactisch niveau
 • Je kan businesscases ontwikkelen en hierover adviseren vanuit financiën met oog voor de inhoud.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.