nl
nl

Interim Senior Financieel Adviseur – Zeeland

Interim Senior

Financieel Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, een overheidsinstelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Financial Adviseur. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week en heeft een looptijd van minimaal 6 maanden.

 • Nederland - Zeeland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1354

Organisatie

Functie

In je rol als adviseur weet je mensen mee te krijgen in de keuzes die je voorstelt. Je maakt ze enthousiast om de kans achter het probleem te zien. Je stimuleert budgethouders om hun verantwoordelijkheid te nemen. Daarmee creëer je een team dat één gezamenlijk belang heeft: mensen in de drie gemeenten ondersteunen, de leefbaarheid in de drie plaatsen vergroten en de participatie stimuleren. Dat geeft je werk een extra dimensie, die van iets goed doen voor de maatschappij. En dat geeft jou als business partner elke dag energie om met de grote uitdagingen die er liggen om te gaan.De zakelijke kant: je bent alert op budgetafwijkingen, je wendt je creativiteit aan bij de besteding van budgetten en je let op een soepele aanlevering van P&C-producten vanuit je cluster. Als het nodig is help je met het opstellen en doorrekenen van business cases.Jij bent een constructieve en oplossingsgerichte financieel adviseur die het college van B&W, management en de teams in de organisatie bijstaat en helpt om de inhoudelijke ambities in een continue veranderende omgeving waar te maken. Je kent de wet- en regelgeving waaraan gemeenten moeten voldoen. Je benoemt scherp de grenzen en bedenkt oplossingen vanuit wat de bedoeling is.Je adviseert over ontwikkelingen op het gebied van gemeentefinanciën. Daarnaast ben je betrokken bij de uitvoering van gemeentelijke projecten, waarbij je toeziet op het naleven van financiële richtlijnen en randvoorwaarden.Vanuit je ervaring, vakmanschap en proactieve instelling, volg je de ontwikkelingen en help je mee om grip te houden op de financiële sturing. Dit vraagt doorlopende monitoring van: risico’s, realiseren van doelen, knelpunten in de bedrijfsvoering, financiële budgetten en politiek bestuurlijke gevolgen.Naast het adviseren werk je ook aan het opstellen van rapportages en uitvoeren van interne controles. Je beschikt over een goed analytisch vermogen en weet de wereld achter de cijfers te vertalen en eenvoudig en begrijpelijk uit te leggen aan bestuur, management en collega’s.

Functie-eisen

 • Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, in een relevante richting bij voorkeur bedrijfseconomie en/of Accountancy.
 • Je hebt de afgelopen jaren in de gemeentefinanciën gewerkt.
 • Je kunt goed samenwerken met budgethouders en -beheerders.
 • Je hebt kennis van het BBV en recent verschenen notities.
 • Je bent bekend met bestuurlijke structuren waarin gewerkt wordt.
 • Je hebt kennis en ervaring met het werken aan diverse projecten waar de gemeente (mede)verantwoordelijk voor is.
 • Je verzamelt in korte tijd zelfstandig relevante informatie, analyseert dit en kan vrijwel zonder inwerktijd direct aan de slag.
 • Je bent bestuurlijk sensitief en hebt ambtelijke en bestuurlijke voelsprieten.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.