nl
nl

Interim Senior HR Adviseur – Friesland

Interim Senior

HR Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, een Wetterskip Fryslân, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior HR Adviseur. De opdracht start begin september en heeft een looptijd van in eerste aanleg 3 maanden. Er geldt een optie op verlenging en de gevraagde inzet is 36 uur per week.

 • Nederland - Friesland
 • Overheidsinstellingen - Waterschap
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1101

Organisatie

Functie

Ga tijdelijk aan de slag bij de Wetterskip Frysân en duik in de uitdagende wereld van het waterbeheer. Als Wetterskipper krijg je vertrouwen, verantwoordelijkheid en de ruimte je werk op jouw manier in te vullen. Met duizend-en-één expertises in huis kun je hier verrassend veel kanten op. En wát je ook doet, als Wetterskipper maak je altijd een verschil in de wereld om je heen. Je draagt bij aan een veilige en leefbare provincie. Voor mens en natuur. Voor huidige en volgende generaties. En wat doe jij morgen met water?De Senior HR Adviseur heeft de rol van business partner voor het management. In deze rol draag je bij aan de verdere ontwikkeling van de organisatie. Vanuit de strategie van Wetterskip Fryslân, geef je invulling aan de visie op HRM. Door jouw bijdrage wordt de organisatie van Wetterskip Fryslân voorbereid op de toekomst.Verantwoordelijkheden als Senior HR adviseur:

 • je bent sparringpartner van het management (vakgroepleiders, opgavemanagers en directie) binnen Wetterskip Fryslân.
 • je geeft integraal advies aan het management over HR/bedrijfsvoeringsvraagstukken en organisatieveranderingen.
 • je hebt de ene keer een adviserende en de andere keer een leidende/coördinerende rol.
 • je analyseert een situatie, stelt kritische vragen en creëert samen met de klant nieuwe oplossingsrichtingen.
 • je denkt mee met het management aan de voorkant, biedt indien nodig als adviseur ook tegenwicht en stelt “de lastige vragen”. Je levert samen met je klant een constructieve en actieve bijdrage aan de kwaliteit van de besluitvorming.
 • je onderhoudt nauw contact met de Businesspartners van Control en kunt daardoor integrale adviezen geven.
 • je staat in nauwe verbinding met de HR experts en HR services. Je hebt hiermee een spilfunctie binnen het cluster HRM. Je hebt hierin de rol om niet alleen te informeren maar ook om te motiveren en te verbinden.

Functie-eisen

 • De aangeboden kandidaat is in het bezit van een relevante HBO +/WO diploma.
 • De aangeboden kandidaat beschikt over 5 jaar aantoonbare werkervaring als HR adviseur.
 • De kandidaat heeft kennis en ervaring op het gebied van organisatieverandering en - ontwikkeling, HR – trends en systemen.
 • De kandidaat heeft inzicht in en ervaring met bestuurlijke en organisatorische verhoudingen en besluitvormingsprocessen in een overheidsomgeving of een complexe organisatie.
 • De kandidaat is zich bewust van de (in) formele regels, verschillende posities, ontwikkelingen, gevoeligheden en krachtenvelden binnen en buiten de organisatie en handelt hiernaar.
 • De kandidaat beschikt over goede analytische- en adviesvaardigheden, organisatiesensitiviteit, kan buiten de gebaande paden/kaders denken en handelen en is hierbij creatief en proactief.
 • De kandidaat kan zich inleven in de klantvraag, is resultaatgericht en ook een verbinder, heeft een duidelijke visie op het vakgebied en kan goed samenwerken.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.