nl
nl

Interim Senior Planning en

Control Adviseur Beleid en Fiscaal

Een van onze opdrachtgevers, een decentrale overheid, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Planning en Control Adviseur Beleid en Fiscaal. De opdracht start op korte termijn, heeft een looptijd van minimaal 6 maanden en vraagt een full time inzet (36 uur per week).

Organisatie

Functie

Het cluster financiën is in een groeiproces. Als Interim Senior Planning en Control Beleid en Fiscaal krijg je met alle aspecten te maken die de Planning- en Controlcyclus vorm geven: je stelt niet alleen zelfstandig beleidsdocumenten op, je zorgt ook voor een adequate implementatie daarvan in de P&C-cyclus en bent betrokken bij het opstellen van jaarplannen zowel in de verticale stuurlijnen als in de horizontale stuurlijnen. Deze plannen moeten congruent en consistent zijn en te volgen in periodieke rapportages.Daarnaast ben je fiscaal voldoende onderlegd om: 

 • De eigen belastingheffing kritisch te beschouwen, de wettelijk benodigde onderbouwing daarvan te versterken en een doorslaggevende rol te spelen bij het opnieuw vorm geven van onze belastingheffing.
 • De adviezen van de externe fiscaal adviseur aangaande opgelegde belastingen te vertalen naar de organisatie. Daarbij werken we aan een verbeterslag en verwachten van jouw input en creativiteit daarbij.

 • Je hebt oog voor en affiniteit met de administratieve verwerking van geld, investeringen, uren en producten in verschillende systemen.
 • Als senior collega ben je een autoriteit op je vakgebied en heb je vanuit je kennis en ervaring een rol waarmee je het team versterkt en ook de positie van het team in de organisatie versterkt.
Je doet je werk secuur, gedegen en met toewijding maar ook met inlevingsvermogen voor management en bestuur. Voor het management ben je een belangrijke, benaderbare en betrouwbare adviseur en sparringpartner. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse bedrijfseconomische vraagstukken van zowel financiële als niet-financiële aard aan collega’s, jouw afdelingsmanager en het management. Hierbij borg je dat de (beleids)kaders en afgesproken procedures van de opdrachtgever worden nageleefd.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring in het zelfstandig functioneren als Financieel (beleids)Adviseur bij uitvoeringsorganisaties of decentrale overheden.
 • Minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met het opleggen van belastingaanslagen bij decentrale overheden.
 • Aantoonbare werkervaring met het schrijven van beleidstukken voor management en bestuur.
Jouw competenties:
 • Analytisch vermogen: je bent in staat om op een systematische wijze (complexe) problemen en/of situaties te doorgronden en oorzaken en verbanden te leggen.
 • Oplossingsgerichtheid: Je herkent kansen en bedreigingen, begrijpt de oorzaken en neemt afhankelijk van de concrete situatie actie en/of doet voorstellen voor oplossingen.
 • Innovatief vermogen: je zoekt naar en maakt gebruik van onconventionele ideeën/werkwijzen/methodes ter verbetering van de prestaties, onder andere door de nieuwste (technologische) ontwikkelingen te volgen. 
 • Overtuigingskracht: je oefent en invloed uit op anderen en wordt als autoriteit geaccepteerd.
 • Organisatie sensitiviteit: je onderkent de invloed en gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op (onderdelen van) de organisatie.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.