nl
nl

Interim Senior Planning en

Control Adviseur Zero Based Budgeting

Een van onze opdrachtgevers, een decentrale overheid, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Planning en Control Adviseur. De opdracht start op korte termijn, heeft een looptijd van minimaal 6 maanden en vraagt een full time inzet (36 uur per week).

Organisatie

Functie

 • Als Senior Planning en Control Adviseur annex financieel (beleids)adviseur annex business controller krijg je met alle aspecten van de Planning- en Controlcyclus te maken: je ondersteunt bij het opstellen van jaarplannen zowel in de verticale stuurlijnen als in de horizontale stuurlijnen. Daarbij analyseer en bewaak je de consistentie van die plannen.
 • Planvorming voor 2022 gebeurt voor het eerst middels de Zero Based Budgetting systematiek. Ook bij de periodieke rapportages over de realisatie van 2021 (op grond van vorig jaar opgestelde plannen) verzorg je analyses en advies. Je bent daarbij verantwoordelijk voor het tijdig verstrekken van voortgangrapportages en de bijbehorende analyse en forecast én het gesprek met managers daarover. In deze rapportages werken we aan een verbeterslag en verwachten van jou ook input en creativiteit daarbij.
 • Je hebt oog voor en affiniteit met de administratieve verwerking van geld, investeringen, uren en producten in verschillende systemen. Als senior collega ben je een autoriteit op je vakgebied en heb je vanuit je kennis en ervaring een rol waarmee je het team versterkt en ook de positie van het team in de organisatie versterkt.
 • Je doet je werk secuur, gedegen en met toewijding maar ook met inlevingsvermogen voor management en bestuur. Voor het management ben je een belangrijke, benaderbare en betrouwbare adviseur en sparringpartner.
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over diverse bedrijfseconomische vraagstukken van zowel financiële als niet-financiële aard aan collega’s, jouw afdelingsmanager en het management. Hierbij borg je dat de (beleids)kaders en afgesproken procedures van de opdrachtgever.

Functie-eisen

 • WO-diploma behaald.
 • Minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring met het zelfstandig functioneren als Business controller bij uitvoeringsorganisaties of decentrale overheden.
 • Minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als zelfstandig functionerend Planning en Control Adviseur bij uitvoeringsorganisaties of decentrale overheden.
 • Minimaal twee jaar aantoonbare werkervaring met Zero Based Budgeting.
 • Je bent in staat om op een systematische wijze (complexe) problemen en/of situaties te doorgronden en oorzaken en verbanden te leggen.
 • Je herkent kansen en bedreigingen, begrijpt de oorzaken en neemt afhankelijk van de concrete situatie actie en/of doet voorstellen voor oplossingen.
 • Je zoekt naar en maakt gebruik van onconventionele ideeën/werkwijzen/methodes ter verbetering van de prestaties, onder andere door de nieuwste (technologische) ontwikkelingen te volgen.
 • Je oefent Invloed uit op anderen en wordt als autoriteit geaccepteerd.
 • Je onderkent de invloed en gevolgen van eigen beslissingen of activiteiten op (onderdelen van) de organisatie.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.