nl
nl

Interim Senior

Specialist BI

Een van onze opdrachtgevers, een publieke instelling, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Specialist BI. De opdracht start medio mei 2021 en vraagt een inzet van 36 uur per week. Bij gebleken geschiktheid en na wederzijds akkoord kan deze opdracht overgaan in een dienstverband.

Organisatie

De opdrachtgever gebruikt Microsoft Power BI als dé rapportagetool voor haar organisatie. Applicaties als onder andere Oracle eBS, het zaaksysteem (Exxellence) en Primavera worden hier mee ontsloten. De BI omgeving wordt beheerd en doorontwikkeld door een BI Competence Center (BI CC), dat in oprichting is. Het BI CC bestaat uit beheerders van de te ontsluiten applicaties en (op dit moment) twee ervaren BI beheerders/ontwikkelaars. De behoeften aan rapportages en dashboards nemen alsmaar toe, waardoor steeds meer verschillende applicaties dienen te worden ontsloten naar de BI omgeving.Deze opdracht hoort bij het team Informatiemanagement en Automatisering (I&A). Het I&A team bestaat uit 45 medewerkers met twee leidinggevenden. In deze periode van Corona wordt er veel overlegd via MS Teams.

Functie

Als Interim Senior Specialist BI versterk je het BI CC met het oog op de verwachte groei. Je geeft met groot enthousiasme invulling aan het beheer en de ontwikkeling van de PowerBI omgeving en rapportages. In deze functie ben je onderdeel van het BI CC en werk je samen met de andere BI beheerders / ontwikkelaars en beheerders van de te ontsluiten systemen. Je begrijpt de gebruikersbehoeften en –wensen en maakt de vertaalslag naar technische oplossingen en dashboards. Je hebt kennis om data uit applicaties te ontsluiten en je bent in staat om datamodellen (zowel functioneel als technisch) te ontwerpen en de BI architectuur door te vertalen naar een passende inrichting van de BI-omgeving.Je werkzaamheden zijn o.a.:    

 • Specificeren van gebruikersbehoeften (requirements, user stories) en deze vertalen naar technische inrichting.
 • Ontsluiten van bron applicaties.
 • Ontwerpen en inrichten datamodel en samenbrengen data.
 • Ontwikkelen van applicatie functionaliteiten.
 • Analyseren en (doen) verbeteren van data.
 • Realiseren Power BI-model en dashboards.
 • Uitvoeren van beheerwerkzaamheden en het oplossen van incidenten en verstoringen.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal
 •  HBO bachelor niveau in de richting van bedrijfskunde en/of Informatica.
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met informatie analyse met betrekking tot het inzichtelijk maken (en uitwerken) van informatiebehoeften.
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met datamodellering.
 • Aantoonbare kennis en werkervaring met data-integratie en/of dataware-housing.
Geef in je CV en motivatie duidelijk aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.