nl
nl

Interim Sr.

Financieel Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Senior Financieel Adviseur. De opdracht start uiterlijk begin oktober 2021, heeft een looptijd van tenminste 6 maanden en vraagt een inzet van 24 uur per week.

Organisatie

Jij bent de topadviseur die zich als een vis in het water voelt als het gaat om het adviseren van met name vraagstukken die spelen binnen het fysiek domein (exclusief onderhoud openbaar gebied). De vraagstukken zijn vaak projecten die meer aandacht nodig hebben dan wij er aan kunnen geven. Daarom zijn we op zoek naar iemand die de lead neemt en samen met de collega’s van financiën tot de goede advisering en uitvoering komt in samenwerking met en richting de lijnorganisatie. Het is een “met de voeten in de klei-functie”, waar jij je enerzijds uit kunt trekken en anderzijds vanuit het overzicht kunt adviseren. Collega’s maken tijd voor je, dus is het van belang dat je goed beslagen ten ijs komt. Het is aan jou snel tot de kern te komen en van daaruit te adviseren. Ten slotte zorg je voor een goede overdracht naar je collega's in dienst van de AA-organisatie.

Functie

Als succesvolle Senior Financieel Adviseur is het belangrijk dat je in begrijpelijke taal, rekening houdend met standpunten en belangen van anderen, kunt communiceren. Pas dan kun je besluitvorming beïnvloeden. Daarvoor zal je ook weerstand moeten overwinnen. Zelfs dwars moeten liggen. Maar dat is jou met al je tact en inlevingsvermogen wel toevertrouwd. Verder ben je een voorbeeld voor collega’s die nog niet voor elk probleem oplossingen kunnen aandragen. Daag ze gerust uit om uit hun comfortzone te komen.Je weet snel een natuurlijke adviespositie te creëren richting management en directie en deze in stand te houden. Zien en begrijpen is van belang, een optimaal samenspel tussen financiën en management/afdelingen is daarvoor nodig en daar heb jij capaciteit en ruimte voor beschikbaar. Je kunt je inleven in het krachtenveld waarbinnen de gesprekspartner opereert en bent in staat professioneel en kritisch door te vragen en te adviseren met een optimale balans tussen concern en afdelingsbelangen. Je bent een belangrijke factor in het krachtenspel van checks en balances van de beleidsontwikkeling. Met jouw frisse blik stel je bestaande zaken ter discussie. Je komt met verschillende voorstellen voor een alternatieve aanpak, die niet direct voor de hand liggen. Je ziet kansen en bedreigingen Je sluit makkelijk aan bij je gesprekspartners, speelt goed in op hun behoeften en houdt vast aan je koers.Jouw belangrijkste werkzaamheden daarbij:

  • Adviseren op een aantal specifieke dossiers 
  • Het beïnvloeden van projectleiders en andere budgetverantwoordelijke om zich financiële kennis eigen te maken. 
  • Het onderbouwd krijgen van de voorziening gebouwen richting jaarrekening 2021.
  • Het optimaliseren van het proces afwikkeling subsidies zodat we hier als afdeling Financiën minder tijd aan kwijt zijn. 
  • Je neemt actief deel aan de vorming van beleid met focus op financiën en het bewaken van concernspelregels (o.a. rechtmatigheid).
  • Je helpt mee de financiële processen en systematiek te verbeteren en te digitaliseren binnen de afdeling.

Functie-eisen

  • Minimaal een HBO-opleiding op financieel economisch gebied.
  • Minimaal vijf jaar ervaring in het adviseren van projectleiders en het (hoger) management.
  • Minimaal drie jaar ervaring in het werken binnen het fysiek domein gericht op ontwikkeling van het openbaar gebied.
  • Je hebt een Hands-On mentaliteit, bent digitaal vaardig en naast een denker ook een doener.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.