nl
nl

Interim Strategisch Adviseur Financiën – Houten

Interim Strategisch

Adviseur Financiën

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Houten, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Strategisch adviseur financiën, coördinatie begroting. De opdracht start zo snel mogelijk en heeft een looptijd van 3 maanden. De gevraagde inzet is 32 uur per week.

  • Nederland - Utrecht
  • Overheidsinstellingen - Gemeenten
  • 32 uur per week
  • Vacature-ID:1708

Organisatie

De gemeente Houten is onderdeel van de stadsregio Utrecht en de laatste decennia volop in ontwikkeling. Van een dorp van 7.000 inwoners in 1975 groeide Houten uit tot een middelgrote stad van bijna 50.000 inwoners. Stedelijk van karakter in het centrum en dorps in de mooie en rustige woonwijken en de drie kleine kernen ’t Goy, Schalkwijk en Tull en ’t Waal. Behalve dat Houten mooi, groen, veilig en landelijk gelegen is, kent de gemeente ook veel sociale, culturele en economische activiteit. Deze kenmerken vormen samen de kracht en de kwaliteit van Houten.

Functie

Als Strategisch adviseur Financiën ben je gesprekpartner voor de teamleiders, het directie team en het college. Je bent eindverantwoordelijk voor de coördinatie van de begroting. Voor een aantal deelprojecten zijn er aanspreekpunten in het team zoals de financiële aansluiting en het boekwerk. Daarnaast ben je voor een aantal taken ook direct inhoudelijk verantwoordelijk zoals het bestuurlijk traject of een aantal inhoudelijke analyses. Je hebt als onderdeel van jouw werkzaamheden veel afstemming met de wethouder, de directie en concerncontroller, team- en programmamanagers. Binnen jouw eigen vakgroep spar je met controllers die alle teams binnen de organisatie ondersteunen.

Functie-eisen

Vereisten / knock-outcriteria
1. Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat de kandidaat die de opdracht gegund krijgt zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop c.q. iPad.
2. Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Strategisch Adviseur Financiën bij een overheidsorganisatie.
3. Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Financiën/Control of Accountancy. Gunningscriteria 
4. Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als Strategisch Adviseur Financiën bij een overheidsorganisatie.
5. Aantoonbare werkervaring met het coördineren en begeleiden van de begroting als eindverantwoordelijkheid (omschrijf dit duidelijk in het cv).
a) 0 tot 1 jaar werkervaring.
b) 1 tot 2 jaar werkervaring.
c) 2 tot 5 jaar werkervaring.
d) meer dan 5 jaar werkervaring.

Competenties

  • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en bent flexibel
  • Je hebt een hands on mentaliteit, de gemeente is een kleine organisatie waardoor je diverse inhoudelijke werkzaamheden moet oppakken.
  • Je beschikt over inlevingsvermogen ten opzichte van politiek, directie en de teams binnen de ambtelijke organisatie.
  • Je bent omgevingsbewust en vindt het leuk een goed netwerk binnen en buiten de organisatie op te bouwen en te onderhouden.
  • Je beschikt over een verbindende en ondernemende werkhouding en vindt het leuk in een informele en dynamische omgeving te werken.
  • En belangrijkste: Je bent collegiaal en hebt een goed gevoel voor humor.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.