nl
nl

Interim Strategisch Adviseur Organisatie Ontwikkeling – Midden van het land

Interim Strategisch

Adviseur Organisatie Ontwikkeling

Een van onze opdrachtgevers, een kleine gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Strategisch Adviseur Organisatie Ontwikkeling. De opdracht start eind mei, heeft een looptijd van minimaal 4 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 32 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Onze opdrachtgever heeft 200+ medewerkers. De organisatievisie is een belangrijke basis. Om de inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houdt men de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van medewerkers en organisatie is erg belangrijk. Het doel is een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving. Als gemeentelijke organisatie werkt de opdrachtgever voor een diverse samenleving. Daarom is het belangrijk dat de organisatie net zo divers is. Er speelt een aantal belangrijke projecten, bijvoorbeeld de energietransitie naar een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Momenteel is een omgevingsvisie -als onderdeel van de Omgevingswet- in ontwikkeling, evenals verschillende bouwprojecten.

Functie

De gemeente is op zoek naar een Strategisch Adviseur Organisatie Ontwikkeling die tijdelijk het HR team komt versterken in verband met het vertrek van een collega.Begin 2022 is er bij de gemeente een nieuwe besturingsfilosofie en concernplan vastgesteld. In 2022-2023 zijn er drie prioriteiten voor onze organisatie ontwikkeling: i) de taskforce bouwen & wonen, ii) een toekomstbestendige bedrijfsvoering en iii) een toekomstbestendige bijdrage en ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden.Als strategisch adviseur organisatie ontwikkeling richt jij je primair op het derde onderdeel: een toekomstbestendige bijdrage en ontwikkeling van medewerkers en leidinggevenden. Je bent verantwoordelijk voor de vertaling naar concrete projecten en resultaten die onze organisatie verder professionaliseren, met daarbij een focus op HR en leiderschap. Je gaat in ieder geval aan de slag met:

  • Actieplannen van teams en afdelingen voor hun ontwikkeling en doelstellingen, waaruit blijkt wat de teams en afdelingen bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie en wat daarvoor nodig is qua ondersteuning. Je begeleidt de teams en afdelingen om tot deze actieplannen te komen, samen met een projectteam.
  • Het leiderschapsprogramma voor teamleiders en leidinggevenden. Je komt met een voorstel voor het vervolg van dit programma (wat in 2021 is gestart) en zal daarnaast als procesbegeleider invulling geven aan het programma.
  • Boeien en binden van medewerkers: je bent als projectmanager verantwoordelijk voor het organiseren van activiteiten die direct bijdragen aan de medewerkerstevredenheid.
In deze opdracht is het belangrijk dat je in staat bent medewerkers en leidinggevenden in beweging te krijgen en dat je op een natuurlijke manier kunt overtuigen. Jij legt verbinding, vraagt door, durft een andere en kritische mening te geven en stelt de status quo ter discussie. Je bent een strategisch gesprekspartner van het management team, waaronder de gemeentesecretaris en het hoofd Bedrijfsvoering. Je bouwt hiervoor een netwerk, werkt samen met interne stakeholders en neemt daarin de leiding. Je hebt ruime ervaring in het meenemen van groepen. Schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau doe je zonder problemen en je vindt daarin je eigen weg. Het is belangrijk dat je jouw resultaten zichtbaar maakt en anderen hierin meeneemt. Medewerkers merken de effecten van de organisatieontwikkeling en dus jouw werk.Als Strategisch Adviseur Organisatie Ontwikkeling rapporteer je direct aan het Hoofd Bedrijfsvoering. Je wordt onderdeel van het HR team en werkt voor jouw opdracht nadrukkelijk met hen samen. Samen met HR collega’s zet jij je in voor betrokken en tevreden medewerkers van de gemeente, zodat zij zich kunnen inzetten voor onze samenleving. HR is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en het team bestaat uit HR Business Partners, HR consulenten en een adviseur Werving & Selectie.

Functie-eisen

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Adviseur Organisatieontwikkeling.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring met de ontwikkeling en implementatie van veranderopgaven.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als Adviseur Organisatieontwikkeling bij, of in opdracht van een overheidsorganisatie.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als gesprekspartner van management teams, directies, afdelingshoofden etc.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het begeleiden van teambijeenkomsten en het begeleiden van groepen.
  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting HRM of organisatie- & veranderkunde.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.