nl
nl

Interim Strategisch Coördinator HR – Midden van het land

Interim Strategisch

Coördinator HR

Een van onze opdrachtgevers, een kleine gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Strategisch HR Coördinator. De opdracht start eind mei, heeft een looptijd van minimaal 4 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 36 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

Organisatie

Onze opdrachtgever heeft 200+ medewerkers. De organisatievisie is een belangrijke basis. Om de inwoners, maatschappelijke partijen en ondernemers zo goed mogelijk te helpen, houdt men de lijnen kort, het werk efficiënt en de oplossingen professioneel. Het ontwikkelen van medewerkers en organisatie is erg belangrijk. Het doel is een wendbare en rolbewuste organisatie te zijn die in verbinding staat met de omgeving. Als gemeentelijke organisatie werkt de opdrachtgever voor een diverse samenleving. Daarom is het belangrijk dat de organisatie net zo divers is. Er speelt een aantal belangrijke projecten, bijvoorbeeld de energietransitie voor een duurzame, toekomstbestendige gemeente. Momenteel is een omgevingsvisie -als onderdeel van de Omgevingswet- in ontwikkeling evenals verschillende bouwprojecten.

Functie

De gemeente is op zoek naar een Strategisch Coördinator HR die tijdelijk het HR team komt versterken in verband met het vertrek van een collega.Begin 2022 is er bij de gemeente een nieuwe besturingsfilosofie en concernplan vastgesteld. Dit is vertaald naar een HR visie en plan wat moet bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie. Deze plannen zijn de vertrekpunten van deze opdracht. Er zijn daarbij voor HR vier prioriteiten:

  • De Basis op Orde
  • Leiderschap
  • Strategische Personeelsplanning
  • Boeien en Binden
Je belangrijkste opdracht is het voortzetten van de ingezette plannen en het voortdurend vertalen van de organisatievisie naar de strategische HR visie. Daarbij hoort ook een operationele vertaling naar concrete projecten en/of beleid die bijdragen aan het realiseren van de organisatie- en HR visie. Denk daarbij aan projecten op het gebied van tijd- en plaatsonafhankelijk werken of op het vlak van in-, door- en uitstroom. Vanuit deze rol coördineer je de werkzaamheden van het HR team en zorg je voor een constante innovatie van de processen. Je werkt nadrukkelijk samen met de HR collega’s, waaronder ook de adviseur organisatieontwikkeling.Tevens adviseer je als Strategisch Coördinator HR het MT en het college / portefeuillehouder. Hierbij geef je advies over individuele vraagstukken, maar vooral over organisatie brede thema’s en uitdagingen. Je bent namens HR daarom ook de contactpersoon voor de OR en sluit indien nodig aan bij de OR vergaderingen.In deze opdracht is het belangrijk dat je een duidelijke toekomstgerichte visie op HR hebt en in staat bent de organisatie hierin mee te nemen. Je bent energiek, een stevige gesprekspartner en niet bang je mening te geven. Je legt gemakkelijk verbindingen en werkt van nature samen. Schakelen tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau doe je zonder problemen en je vindt daarin je eigen weg. Resultaatgerichtheid is voor jou belangrijk.Als Strategisch Coördinator HR rapporteer je direct aan het Hoofd Bedrijfsvoering. Het team HR zet zich in voor betrokken en tevreden medewerkers van de gemeente, zodat zij zich kunnen inzetten voor onze samenleving. HR is onderdeel van de afdeling Bedrijfsvoering en het team bestaat uit HR Business Partners, HR consulenten, een adviseur Werving & Selectie en een (tijdelijke) adviseur organisatie ontwikkeling.

Functie-eisen

  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar in een coördinerende rol op het vakgebied van HR.
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar met HR op strategisch en of beleidsmatig vlak.
  • Aantoonbare werkervaring met een veranderopgave binnen HR.
  • Afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van HRM of organisatie- & veranderkunde.
  • Fysieke beschikbaarheid op maandag.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.