nl
nl

Interim Strategisch Financieel Adviseur – Naaldwijk

Interim Strategisch

Financieel Adviseur

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Westland, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Strategisch Financieel Adviseur. Deze opdracht vraagt een inzet van 32 uur per week, heeft een looptijd van tenminste 6 maanden en start begin februari.

  • Nederland - Zuid-Holland
  • Overheidsinstellingen - Gemeenten
  • 40 uur per week
  • Vacature-ID:1281

Organisatie

Het team is adviseur en partner voor de gemeentelijke organisatie en verbindt deze met de bestuurlijke opgaven. Het team bestaat uit financieel adviseurs, P&C-advies, treasury, verbonden partijen, VIC (Verbijzonderde Interne controle) en medewerkers financiën. Hun gezamenlijke ambitie is om blijvende meerwaarde te leveren aan de organisatie en het bestuur. Essentieel hierin is het politiek sensitief invullen van het adviseurschap, integraal denken en werken met oog voor het samenbrengen van verschillende belangen, opgavegericht werken en verbinden en het stimuleren van goed opdrachtgever- en opdrachtnemerschap.

Functie

Als Strategisch Financieel Adviseur bij de gemeente Westland adviseer je collega’s bij complexe financiële vraagstukken. Je overziet de meerjarige financiële gevolgen van beleidsontwikkelingen en de bijbehorende bestuurlijke opgaven en adviseert hierover. Een uitdagende job voor een ervaren, gemeentelijk financieel adviseur!In deze strategische functie maak je impact! Je draagt namelijk bij aan de meerjaren strategie met betrekking tot de financiën en het beleid binnen de gemeente Westland. Je weet lastige casussen in de juiste (politieke) context te plaatsen en concrete voorstellen te doen.Trends en nieuwe ontwikkelingen herken je vroegtijdig. Je betrekt de juiste collega’s bij deze ontwikkelingen en zet de nodige acties op touw. Je werkt hierbij samen met de programmamanagers, teammanagers, directie, beleidsmedewerkers en andere strategisch adviseurs.Daarnaast ondersteun en adviseer je de clusters bij de totstandkoming van de complexere producten uit de planning- en controlcyclus van de gemeente, zoals het college werkprogramma, de (programma)begroting en de jaarstukken. Je werkt nauw samen met en bent sparringpartner van de andere strategisch adviseurs van het cluster bedrijfsvoering in de 3e lijn, de accounthouders en de financieel adviseurs.Je levert een bijdrage aan verandermanagement en je krijgt de ruimte om verder (mede) vorm te geven aan de strategische rol binnen het cluster Bedrijfsvoering. Voor de verbonden partijen ben je onderdeel van het strategisch kernteam en adviseer je over zowel financieel strategische vraagstukken, als over beleid, zoals de planning- en controlcyclus.

Functie-eisen

  • Minimaal een afgeronde wo bachelor opleiding op het gebied van (Bedrijfs)economie of (technische) Bedrijfskunde.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als financieel adviseur.
  • Actuele kennis van overheidsfinanciën, financiële wet- en regelgeving en specifiek de toepassing van het Besluit Begroten en Verantwoorden (BBV) door middel van aantoonbare werkervaring in de afgelopen 3 jaar.
  • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar binnen de gemeentelijke overheid.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.