nl
nl

Interim Strategisch HR Business Partner – Overijssel

Interim Strategisch

HR Business Partner

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente in Overijssel, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Strategisch HR Business Partner. De opdracht start begin december, heeft een looptijd van minimaal 12 maanden en vraagt een inzet van 24-32 uur per week.

 • Nederland - Overijssel
 • Overheidsinstellingen - Gemeenschappelijke regeling
 • 32 uur per week
 • Vacature-ID:1243

Organisatie

Binnen het HR team balanceert men tussen kwaliteitsverbetering en de waan van de dag. Ben jij een ervaren HR professional met een duidelijke visie op de toekomst van HR? Heb jij het vermogen visie te vertalen naar concrete acties in het hier en nu en het overzicht te bewaren? En weet je in dat proces ook nog eens het enthousiasme en eigenaarschap van anderen te vergroten?Het is lastig in de waan van de dag consistent te blijven werken aan verandering. Wat men wil? Werk: dat kunnen doen wat je werkelijk boeit, in een omgeving en cultuur die bij jou past. Als het werk aansluit bij jouw talent, kennis en passie, geeft werk je energie en komt eigenaarschap vanzelf. De organisatie investeert in een goede infrastructuur voor talentontwikkeling en flexibele inzetbaarheid. Zo kan je meebewegen op de veranderende vragen uit de samenleving.De manier van werken: daar zijn waar je nodig bent, tijd en plaats onafhankelijk, werk en privé in balans. Het management geeft leiding vanuit wat nodig is, coachen waar dat kan, sturen waar dat moet. Binnen het HR-team werken de medewerkers zelfsturend, er zijn wel kaders en is ook structuur is aanwezig. De cultuur is informeel en naast hard werken, houdt men ook van gezelligheid. 

Functie

Het veranderen van de organisatie in lijn met deze visie, is een mooi proces. Het proces vraagt van het team HR enorme inspanningen, naast de drukte en hectiek van alledag. Je gaat de directie en managementteam adviseren over concern brede strategische HR en organisatie opgaven, met name op het gebied van organisatieontwikkeling en HRM vraagstukken. Jij helpt het team en de organisatie bij procesmatig werken aan deze visie, door:

 • Gevraagd en ongevraagd te adviseren op het gebied van HR en organisatieontwikkeling.
 • Mede vorm te geven aan de doorontwikkeling van de organisatie, door een integrale, veranderkundige aanpak.
 • Te adviseren en procesregie te voeren over de organisatie ontwikkelagenda.
 • Te adviseren over organisatie ontwikkel thema’s en de Strategische HRM agenda.
 • Klankbord te zijn voor strategische beleidsmedewerkers en strategische adviseurs binnen de organisatie, met name op het niveau van organisatieontwikkeling en strategisch HRM.
 • Indien tijd dit toelaat, mee te werken in de operationele processen.

Functie-eisen

Je werkt projectmatig en resultaatgericht. Je vindt jouw weg naar een resultaat, ook als vooraf nog niet precies helder is wat dit zou moeten zijn.  Met de opdrachtgever blijf je hier goed over in gesprek. Jouw werkwijze is participatief, innovatief en systematisch. Je schakelt makkelijk in stijlen van communiceren zodat je gesprekken soepel kan afstemmen op verschillende gesprekspartners (verschillende niveaus uit de organisatie). Je verliest de lange termijn niet uit het oog. Je begrijpt de waan van de dag, maar houdt jouw focus vooral gericht op de opgaven die nodig zijn om toekomst proof te blijven. Verder heb je een uitstekend ontwikkeld gevoel voor het werken in een complexe omgeving en een externe gerichte maatschappelijke focus. Hierbij verlies je de realiteit niet uit het oog zodat jouw adviezen ook uitvoerbaar zijn. Daarnaast beschik je over:

 • Een academisch werk- en denkniveau.
 • Organisatiesensitiviteit.
 • Veranderkundige ervaring en kennis op het gebied van organisatieontwikkeling en HRM.
 • Een generalistisch vermogen om snel te schakelen tussen abstract en concreet niveau.
 • Beleidsmatige ervaring en dit goed kunnen omzetten van visie naar praktijk.
 • De mogelijkheid systematisch te werken aan een lange termijn koers.
 • Je hebt minimaal 9 jaar ervaring als adviseur.
 • Je hebt een Bachelor HR diploma
 • Je hebt minimaal 4 jaar ervaring als strategisch adviseur.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande functievoorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.