nl
nl

Interim Teamleider Financiën,

Juridische zaken en Inkoop

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Teamleider Financiën, Juridische zaken en Inkoop. De opdracht start op zeer korte termijn, heeft een looptijd van in ieder geval 3 maanden en vraagt een inzet van 32 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.Deze opdracht wordt vanuit een dienstverband met DutchDare International uitgevoerd.

Organisatie

Werken bij deze gemeente betekent werken in een gemeente met ambitie. Deze ambitie is primair gericht op het faciliteren van een comfortabele en veilige leef- en woonomgeving voor onze actieve en betrokken inwoners. Met oog ook voor de steeds veranderende behoeften in de samenleving.  Dit vraagt een professionele, wendbare en verantwoordelijke organisatie. Hier is en wordt flink op geïnvesteerd door integraal te werken in domeinen én teams met coachende teamleiders. De verantwoordelijkheid wordt laag in de organisatie gelegd wat resulteert in meer eigenaarschap voor de medewerkers. Daarbij streeft de gemeente een informele cultuur na waarin vertrouwen, bevlogenheid, aansprekend zijn en samenwerken kernwaarden zijn. Deze ontwikkeling geeft veel vrijheid en ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling én vernieuwing en zorgt daarmee voor veel beweging en energie!Het team Financiën, Juridische Zaken en Inkoop is onderdeel van het Domein Interne Dienstverlening. Dit domein levert een bijdrage aan de opgaven van de andere twee domeinen en draagt daarmee bij aan een goede dienstverlening aan de inwoners. Er wordt gewerkt vanuit 4 principes: Werken vanuit de bedoeling, Ontzorgen zonder te onteigenen, Beperken, versterken & verbinden én Innoveren & vernieuwen.

Functie

Je gaat de ambities van de gemeente managen binnen het team Financiën, Juridische Zaken en Inkoop. Dit komt erop neer dat je gaat leidinggeven aan een team van ongeveer 24 betrokken en gedreven collega’s. Ieder bekwaam op hun eigen vakgebied en daarmee een eigen behoefte creërend in aansturing. Jouw grootste uitdaging is mensen te motiveren om het beste uit zichzelf en elkaar te halen. Je creëert en waarborgt een veilige en inspirerende teamcultuur waar vertrouwen, waardering en ruimte om te experimenteren centraal staan. Vanuit daar ga je samen met het team op zoek naar verbetering en vernieuwing. Daarbij maak je gebruik van de expertise binnen het team, stimuleer en organiseer je eigenaarschap en zorg je voor duidelijke randvoorwaarden waarbinnen medewerkers hun werk goed kunnen organiseren en uitvoeren. Op deze manier draag je bij aan de gewenste cultuur en zorg je ervoor dat collega’s iedere dag met veel plezier werken aan de teamdoelstellingen en hun eigen persoonlijke ontwikkeling.Binnen het domein werk je samen met de Domeinregisseur en collega Teamleiders aan de visie op dienstverlening en ben je verantwoordelijk voor diverse (organisatie-brede) projecten en veranderopgaven. Samen met de gemeentesecretaris, de drie domeinregisseurs en alle teamleiders vorm je het management van de gemeente.

Functie-eisen

Je hebt een duidelijke visie op én ervaring met personele en organisatorische ontwikkelingsvraagstukken (structuur en cultuur) en met (interne) bedrijfsvoeringaspecten en gemeentefinanciën. Je beschikt over een coachende en motiverende leiderschapsstijl en weet deze op alle niveaus in te zetten. Het spreekt voor zich dat je aantoonbare ervaring hebt op dit vlak. Je stelt je op als een volwaardig gesprekspartner met gevoel voor bestuurlijke en politieke sensitiviteit en bent in staat om het gedachtengoed van zowel organisatie als team op een goede wijze uit te dragen en met elkaar te verbinden. Daarbij schroom je niet een standpunt in te nemen. Je werkt primair mensgericht en verbindend, maar om echt verder te komen durf je ook daadkrachtig te handelen en lastige beslissingen te nemen. Met jouw innoverende en inspirerende kijk op zaken weet je richting te geven aan de (team)ontwikkeling en allerlei veranderopgaven en daarbij prioriteit en focus aan te brengen.

  • Je hebt een afgeronde HBO opleiding.
  • Je hebt zeer ruime aantoonbare werkervaring binnen een gemeente.
  • Je hebt zeer ruime ervaring als leidinggevende.
  • Je hebt zeer ruime kennis en ervaring met team- en organisatieontwikkeling.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.