nl
nl

Interim Teamleider Financiën – Veenendaal

Interim

Teamleider Financiën

Een van onze opdrachtgevers, gemeente Veenendaal, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Teamleider Financiën. Deze opdracht vraagt een inzet van 36 uur per week en heeft een looptijd van minimaal 18 maanden.

 • Nederland - Utrecht
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1352

Organisatie

De ruim 600 medewerkers binnen Veenendaal worden aangestuurd door de gemeentesecretaris/algemeen directeur en de directeur bedrijfsvoering. Op korte termijn wil men uitbreiden naar in totaal drie themadirecteuren naast de algemeen directeur/gemeentesecretaris. Alle medewerkers hebben een team als thuisbasis. De (nu) 22 teams worden aangestuurd door 21 teamleiders. De directie treedt op als opdrachtgever, de teamleiders als opdrachtnemers.Het Team Financiën bestaat uit zeven financieel adviseurs, zes financieel strategen, drie adviseurs Planning & Control en tien administratief medewerkers. Er zijn nog twee in te vullen vacatures voor de clusters advies en administratie.

Functie

Je geeft leiding aan team Financiën. Na een langere periode van wisselende samenstellingen is het team in juli definitief samengevoegd tot één geheel zodat strategie en uitvoering samenkomen.Je gaat aan de slag met de volgende opgaven:Samenhang binnen het teamJe bouwt aan een logische samenhang binnen het team door de verschillende expertises, competenties en talenten te verbinden. Je zorgt ervoor dat medewerkers elkaar en elkaars waarde (h)erkennen door zaken integraal op te pakken, met helderheid over verantwoordelijkheden, rollen en taken. Je stimuleert eigenaarschap en pro-activiteit. Zo verbind je strategie en uitvoering en zorg je voor een duidelijke positionering van individuele medewerkers én van het team als geheel.Strategisch vermogen en verbetering financiële functie gemeentebreedJe hebt inzicht in financiën en de structuur en samenhang daarvan binnen de organisatie. Je zorgt proactief en organisatiebreed voor een verdere groei van de toegevoegde waarde van de werkzaamheden van het team Financiën. Je haalt informatie op, zoekt het contact met je collega-teammanagers en teams en vergroot het besef in de organisatie van het tijdig aanhaken van Financiën in processen en aanpak van opgaven. Je signaleert en adviseert gevraagd en ongevraagd. Binnen het eigen team stimuleer je het in gesprek gaan met andere onderdelen van de organisatie en zorg je ervoor dat dit een automatisme wordt.ManagementpositieJe bent sparringpartner en stevig adviseur van de directie en van het bestuur, in het bijzonder de portefeuillehouder Financiën. Je neemt deel aan het maandelijkse overleg van directie, teamleiders en opgavemanagers. Voortdurend ben je in contact met jouw collega-teamleiders Je neemt het voortouw in financiële gemeentebrede processen en schroomt niet het goede gesprek met collega teamleiders aan te gaan en zaken bij te sturen.Verantwoordelijkheden

 • Operationele en strategische financiële dienstverlening aan de teams, directie en college.
 • De planning- en controlcyclus.
 • Toetsing van college- en directievoorstellen.
 • Beleid op het terrein van financiën, fiscaliteit, financiële risico’s, financiering en treasury.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal hbo bachelor niveau in de richting van Financiën, Bedrijfskunde of Economie.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 8 jaar als teamleider Financiën.
 • Minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar met het aansturen en begeleiden van gemeentelijke financiële processen.
 • Aantoonbare werkervaring met advisering en financiële ondersteuning aan verschillende teams, afdelingen en management (benoemd in het CV door middel van een voorbeeld).
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.