nl
nl

Interim Teamleider

P&C (Gemeente)

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente en uitvoeringsorganisatie in het midden van het land, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een interim Teamleider P&C. De opdracht heeft een duur van minimaal 6 maanden en vraagt een inzet van 36 uur per week. Er geldt een optie op verlenging. De start van de opdracht is eind oktober 2021.

Organisatie

Het cluster Planning & Control is onderdeel van het team Control & Financiën. Binnen het cluster zijn adviseurs en consulenten werkzaam, zowel voor de deelnemende gemeenten als voor de uitvoeringsorganisatie. De P&C-cyclus is leidend voor de werkzaamheden binnen het cluster.

Functie

Je geeft leiding aan het cluster Planning & Control en bent MT lid. Vanuit die rol denk je mee over organisatiebesluiten, draag je deze uit en stuur je op het realiseren van die besluiten. Het cluster bestaat uit 15 fte. en wordt op dit moment vooral ingevuld door interim medewerkers. Er is een start gemaakt met het vervangen van hen door door vaste medewerkers. Dit proces moet voortgezet worden.Binnen het cluster is ingezet op een ontwikkelslag, onder de titel ‘duidelijkheid en aandacht’. Samen met de programmamanager geef je vorm aan de uitvoering van deze ontwikkeling.Binnen de gemeenten en de uitvoeringsorganisatie is sprake van een bezuinigingstaakstelling en daar moet invulling aan worden gegeven.Als Teamleider P&C vervul je een brug- en schakelfunctie tussen de medewerkers, het MT en de bestuurders van de drie gemeenten. Je bewaakt het functioneren van jouw cluster in relatie tot de interne bedrijfsprocessen. Er wordt nadrukkelijk een beroep gedaan op jouw vakinhoudelijke expertise en jouw vaardigheden als coach en verbinder. Je hebt een belangrijke rol in de dynamiek en slagvaardigheid binnen jouw cluster en naar de rest van de organisatie. Waar nodig spreek je jouw medewerkers aan en stuur je bij, zodat jullie als team -binnen de afgesproken kaders- de gewenste resultaten bereiken, Als teamleider P&C ben je HR-verantwoordelijk voor de medewerkers binnen het cluster. Daarnaast ben je formeel verantwoordelijk voor het middelenbeheer, de kwaliteit en doeltreffendheid van de geleverde producten en de efficiency van de ingezette personele capaciteit en middelen binnen het cluster.

Functie-eisen

 • Een afgeronde opleiding op minimaal HBO-bachelor niveau, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie.
 • In de afgelopen 10 jaar heb je minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als leidinggevende op het gebied van P&C/financiën binnen een gemeentelijke organisatie.
 • In de afgelopen 8 jaar heb je minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan als Controller of Financieel Adviseur.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring met BBV van gemeentes en/of provincies.
 • Je hebt aantoonbare werkervaring bij een 50.000 + gemeente in de afgelopen 5 jaar.
 • Je bent in staat vanuit bedrijfsmatige inzichten resultaten te realiseren.
 • Je bent een mensgericht leidinggevende, met coachende stijl. Motiverend en je schept ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Je bent een onafhankelijk denker, brengt scherpte en bent helder in je communicatie. Je zet met lef je eigen visie neer en biedt -waar nodig- op natuurlijke wijze tegenspel.
 • Je bent in staat een concrete vertaalslag te maken naar de werkpraktijk. Daarbij geef je richting en ben je een boegbeeld en inspirator voor de medewerkers en collega MT-leden.
 • Je bent zichtbaar in de organisatie en straalt rust uit, je weet waar je je mee bezig bent en houdt koers.
 • Je hebt nadrukkelijk affiniteit met het complex politiek bestuurlijk speelveld.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, met twee relevante referenties veilig via onze website.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!
Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.


Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.