nl
nl

Interim Teammanager Bedrijfsvoering – Randstad

Interim

Teammanager Bedrijfsvoering

Een van onze opdrachtgevers, een 100.000+ gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Teammanager Bedrijfsvoering. De opdracht start op korte termijn, heeft een looptijd van minimaal 9 maanden en kent een optie op verlenging. De gevraagde inzet is fulltime, 36 uur per week.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1108

Organisatie

De organisatie van onze opdrachtgever is onderverdeeld in vier clusters: Dienstverlening, Beleid, Ruimte en Bedrijfsvoering, met daarnaast een unit Concern control en eenheid Bureau gemeentesecretaris.Cluster BedrijfsvoeringCluster Bedrijfsvoering staat voor de deskundige advisering en ondersteuning van de gehele organisatie. De concerndirecteur BV, de teammanagers en de staf vormen samen het clusterteam BV (CT). In het clusterteam wordt gestreefd naar complementariteit en diversiteit. De teamleden werken samen aan het realiseren van de opdrachten en opgaven van het cluster en de organisatie. De teammanagers en de clusterdirecteur steunen en versterken elkaar en sturen op de resultaten. De wijze waarop binnen het clusterteam wordt samengewerkt is een voorbeeld voor het cluster en de organisatie. De managers zijn in staat om goed om te gaan met de spanning die kan bestaan tussen de opdrachten en opgaven voor het team, het cluster en/of de organisatie.
Als teammanager van het team Financiële Administratie en team Financieel Beleid en Advies ben je dé teammanager van het financiële vakgebied. Je verzorgt samen met jouw team verschillende andere centrale administraties zoals de personele administratie, de salarisadministratie, het wagenpark, de interne opleidingsadministratie, thuiswerkvoorzieningen, Arbo zaken en Treasury. Daarnaast zorg je met het team Financieel Beleid en Advies voor de ontwikkeling van beleidsmatige kaderstelling met bijbehorende bestuurlijke opgaven op het gebied van financiën Op dit gebied ben je de gesprekspartner van de clusterdirecteur en de wethouder. Je overziet de belangrijkste financiële thema’s en zorgt ervoor dat het team de actualiteit ervan nauwgezet volgt en deze vertaalt naar mogelijke consequenties voor de administratie en het beleid. Je bent de verbinder tussen het  HRM en financieel beleid en de uitvoering daarvan. Naast de HRM manager ben je tevens verantwoordelijk voor de financiële processen en applicatiebeheer. Met jouw team ondersteun je het gehele management doordat de financiële cijfers volledig, tijdig en juist zijn verantwoord om onder andere de P&C-cyclus optimaal te kunnen ondersteunen in hun processen. Je bent de kartrekker van de ontwikkelopgave van jouw taakveld en zoekt de integrale verbinding op met de inhoudelijke andere taakvelden van Bedrijfsvoering.

Functie

 • Je bent direct aanspreekbaar op de inzet van mensen, middelen en kwaliteit in relatie tot de vastgestelde doelen en beleid. Als teammanager ben je verantwoordelijk voor het leveren van bijdragen aan de visieontwikkeling en strategische bedrijfsvoering van de organisatie.
 • Je levert een bijdrage aan concern brede programma’s en projecten.
 • Je bent in staat vorm en inhoud te geven aan veranderingen en deze te begeleiden.
 • Je bent empathisch en je krijgt energie van het uitdagen en faciliteren van de vaklieden binnen het team.
 • Je stimuleert de creativiteit van de medewerkers, het denken in oplossingen, innovaties en alternatieven.
 • Je bent in staat in de samenwerking met de vakmensen duidelijke opdrachten te formuleren vanuit een blik op het geheel (‘het gaat niet alleen om de klus’). Daarnaast ben je betrokken, in verbinding en in staat om intuïtief aan te sturen op de opdrachten en resultaatafspraken. Daarbij ga je uit van de mogelijkheden die het eigentijds werken biedt.
 • Je stimuleert de samenwerking en de mondigheid van de medewerkers in alle denkbare samenwerkingsvormen.
 • Een besluitvaardige teammanager die beslissingen durft te nemen, de verbinding zoekt en daarmee een gezonde en veilige groepsdynamiek bewerkstelligt. Daarnaast ben je een manager die de bereidheid toont om aangesproken te worden op zijn eigen ontwikkeling en de duurzame ontwikkeling van de organisatie. Deze ontwikkelingen zijn altijd gekoppeld aan de vraag van de omgeving. Netwerken (in- en extern) zijn daarmee onlosmakelijk verbonden.

Functie-eisen

 • Je hebt minimaal een afgeronde WO bachelor opleiding.
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 7 jaar als Teammanager / Teamleider binnen een gemeentelijke organisatie.
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan  in de samenwerking met bestuur op het gebied van Financiën.
 • Je hebt in de afgelopen 5 jaar aantoonbare werkervaring opgedaan  binnen een 100.000+  gemeente- op het gebied van Financiën.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.