nl
nl

Interim

Teammanager Financiën

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente met 26.000 inwoners, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Teammanager Financiën. De opdracht start begin april, heeft een looptijd van 6 maanden (met optie op verlenging) en vraagt een inzet van 32 tot 36  uur per week.

Organisatie

DutchDare International selecteert een Interim Teammanager Financiën in afwachting van definitieve invulling van de vacature teammanager. De openstelling van de vacature voor een vaste invulling is afhankelijk van de uitkomsten van een organisatieonderzoek dat nu plaats vindt. Het team voert een verbeterplan uit, dat er op gericht is de medewerkers in positie te brengen.Onder het team Financiën valt de Financiële administratie, Financieel Beleid en Belastingen. Binnen het team zijn een teammanager/controller, vier financieel consulenten en vier medewerkers financiële administratie werkzaam. Daarnaast werken twee medewerkers ten behoeve van de belastingwerkzaamheden en is een VIC ingehuurd. In verband met een vacature financieel consulent is een senior financieel adviseur ingehuurd.

Functie

Van de Interim Teammanager Financiën wordt verwacht dat hij/zij bijdraagt aan de ontwikkeling van de medewerkers en kan adviseren over de opbouw van het team en de positie van de controllersfunctie in het team. Ook wordt verwacht dat de Interim Teammanager Financiën met het team ervoor zorgt dat de P&C-cyclus tijdig en goed verloopt, evenals de Interim-controle, de jaarrekeningcontrole en de afstemming met de gemeente over de belastingwerkzaamheden. In voorkomende gevallen zal dit ook vragen om een “hands-on” inzet van de Interim Teammanager Financiën.Concreet:

 • Je zorgt dat de doelstellingen van het team worden gerealiseerd (verloop P&C cyclus, op te stellen A3-teamjaarplan) en afspraken worden nagekomen.
 • Je bent inspiratiebron en leider van je team zowel wat betreft de strategisch-inhoudelijke vraagstukken als wat betreft de organisatieontwikkeling (waaronder de invulling van de vacature financieel adviseur, positie teammanager/controller).
 • Je creëert taakverantwoordelijkheid bij je medewerkers. Daarbij zorg je voor de juiste randvoorwaarden, faciliteer en stimuleer je je medewerkers. Je werkt met hen aan het uitvoeren van het verbeterplan en je zoekt continu naar mogelijkheden om kwaliteit, doelmatigheid en samenwerking te verbeteren.
 • Je bent als integraal manager verantwoordelijk voor de P-taken en de daarbij behorende financiën en processen.
 • Je draagt als Interim Teammanager zorg voor de gemeentelijke P&C-cyclus, de VIC en de accountantscontroles.
 • Je onderhoudt het contact met de accountant, de VIC-er en via de griffie met de Auditcommissie van de gemeenteraad.

Functie-eisen

 • Een afgeronde HBO bachelor, WO master of WO bachelor opleiding op het gebied van accountancy of bedrijfseconomie.
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als leidinggevende bij een gemeente.
 • Aantoonbare werkervaring als (Financieel) controller bij een gemeente.
 • Aantoonbare werkervaring met P&C-producten (vermeld in het cv met welke producten dit is geweest).
 • Aantoonbare werkervaring met het doorvoeren van organisatieveranderingen (geef in het cv minimaal 1 voorbeeld hiervan).
 • Je hebt aantoonbare kennis en werkervaring op het gebied van gemeentelijke belastingen.
 • Je beschikt over leidinggevende competenties om de medewerkers te coachen en een doorontwikkeling te maken met het team.
 • Je beschikt over verbindende kwaliteiten, een klantgerichte houding en een goed ontwikkeld gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen.
 • Je hebt oog voor ontwikkelingen en kansen met een positief vooruitgerichte houding.
 • Je begrijpt hoe het is om te werken in een omgeving waarin de lijnen kort zijn, je kunt schaken op meerdere borden, je kunt improviseren, je hebt een goed inlevingsvermogen en bent flexibel en stressbestendig.
 Geef in het CV en je motivatie specifiek aan hoe jij aan het bovenstaande profiel voldoet.

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website.Wat staat er in je CV?Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan dat je in jouw CV zoveel mogelijk woorden laat terugkomen die in de taakomschrijving en functie-eisen omschreven staan. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer. Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken. Wij vinden het namelijk belangrijk dat jij weet met wie je in zee gaat en wat jij van ons en wij van jou kunnen verwachten. Wat verwachten wij in je motivatie?Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills, anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik daarin dan ook de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven. Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt! Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.