nl
nl

Interim Teammanager Financiën – Zuid-Holland

Interim

Teammanager Financiën

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Teammanager Financiën. De opdracht heeft naar verwachting een duur van tenminste 6 maanden en er geldt een optie op verlenging. De gevraagde inzet is gemiddeld 36 uur per week.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenten
 • 36 uur per week
 • Vacature-ID:1054

Organisatie

Het team Financiën bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste en betrokken medewerkers van de financiële administratie, financieel adviseurs, financieel beleidsmedewerkers en een fiscaal adviseur. Het team maakt samen met enkele andere ondersteunende teams onderdeel uit van de portefeuille Bedrijfsvoering. Naast deze portefeuille bestaat de gemeentelijke organisatie verder uit de portefeuilles Fysiek, Sociaal & Dienstverlening en Concern.Bij de gemeente wordt gekeken naar de samenleving. Samen met inwoners, ondernemers en organisaties wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de gemeente. De werkomgeving verandert en de organisatie verandert mee. Dat gebeurt op professionele wijze, waarbij eigen initiatief zeer wordt gewaardeerd. Alle medewerkers zijn verschillend en daardoor vullen ze elkaar aan en werken ze aan beloofde resultaten, met ruimte om te leren en een gevoel van trots.

Functie

 • In deze uitdagende rol stuur je de collega’s binnen team Financiën aan en geef je gevraagd en ongevraagd advies aan je collega’s, management en het gemeentelijke bestuur. Alles is gericht op de ontwikkeling en realisatie van de bestuurlijke, financiële strategie. Je bent proactief en in staat onafhankelijk te adviseren, zodat de gemeente en haar bestuur de beste afweging kunnen maken voor hun mooie stad. Je bent integraal verantwoordelijk voor de gemeentelijke financiën en de planning en control cyclus. Hierin zijn de afgelopen jaren al flinke stappen gezet. Aan jou de taak om deze positieve ontwikkeling verder uit te bouwen. Hierbij maak je gebruik van jouw ervaring en best practices die je mee kunt nemen en waar passend implementeert.
 • Jij bent een sterk persoon die op basis van ruime (financiële) kennis en ervaring organisaties helpt te ontwikkelen. Jij acteert gemakkelijk op meerdere niveaus; van operationeel niveau tot en met wethouders en gemeentesecretaris. Voor essentiële dossiers ben jij een adviseur op topniveau. Hierdoor kan de gemeente wel overwogen beslissingen nemen om de stad nog verder te ontwikkelen. Je bent een verbinder en weet een constructieve samenwerking op te bouwen met oog voor de, soms verschillende, politieke belangen. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven en stuurt op resultaat. Daarbij vindt de gemeente het belangrijk dat je in jouw management- en persoonlijke stijl benaderbaar bent voor iedereen.

Functie-eisen

 • WO werk- en denkniveau (accountancy of bedrijfseconomische richting).
 • Minimaal 3 jaar werkervaring binnen een gemeente op relevant niveau.
 • Je kunt invulling geven aan proces- en opgavegericht werken.
 • Je bent een (strategische) sparringpartner voor collega’s, management en bestuurders.
 • Je hebt een sterk gevoel voor de politiek-bestuurlijke dynamiek binnen een gemeente.
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.


Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.


Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.