nl
nl

Interim verandermanager

financiële keten

Een van onze opdrachtgevers, een gemeente, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim verandermanager financiële keten. De opdracht start eind oktober en heeft een looptijd van minimaal 12 maanden. De gevraagde inzet is 32 uur per week.

Organisatie

Onze opdrachtgever werkt in kleine groepen van acht tot twaalf medewerkers zonder teamleiders. Samen is men verantwoordelijk voor het groepsresultaat en verdeelt men de werkzaamheden. Onze opdrachtgever is daardoor wendbaar, er ontstaat ruimte voor mooie initiatieven en het werkplezier is hoog dankzij de vrijheid in werkzaamheden. Resultaatgericht, samen en de ander centraal, zijn hierbij onze drie kernwaarden.Bij het vormen van de meer autonoom werkende groepen zijn de functies en werkzaamheden uit de financiële keten verdeeld over meerdere groepen, onder meer over de groepen VPPC (Verbonden partijen en Planning Control) en F&S (Financiën en Subsidies). De groep VPPC bestaat onder andere uit strategisch financieel adviseurs, planning en control en interne beheersing. De financieel adviseurs en financieel ondersteuners maken onderdeel uit van de groep F&S.Binnen de schakel van de financiële keten is niet altijd meer duidelijk wat van elkaar verwacht wordt en mag worden. Daarnaast is er momenteel sprake van uitval van medewerkers door ziekte.In samenspraak met de groepen F&S en VPPC heeft de directie extern een opdracht verstrekt om een onderzoek uit te laten voeren naar de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de schakels binnen de financiële keten en met verbeteroplossingen te komen. Dit onderzoek gaat binnenkort van start.

Functie

Zowel de groep VPPC als de groep F&S willen na deze opdracht een stabiele groep zijn, die weet wat van hen verwacht wordt in de financiële keten en daarvoor ook goed is toegerust (zowel kwalitatief en kwantitatief). Als verandermanager krijg je daarom een stevige ontwikkelopdracht mee:

 • Namens de directeur bedrijfsvoering ben je gedelegeerd opdrachtgever voor het externe onderzoek.
 • Je zorgt voor de implementatie van de acties die voortkomen uit het externe onderzoek..
 • Je coördineert en prioriteert in samenwerking met de leden van de groep de dagelijkse werkzaamheden binnen de groepen VPPC en F&S.
 • Je brengt rust en overzicht in deze groepen.
 • Je springt bij op complexe financiële dossiers en neemt anderen daarbij werk uit handen.
 • Bij de uitvoering van jouw opdracht stem je nadrukkelijk af met de groepsontwikkelaar, HR-adviseur, programmaregisseur, concerncontroller en directie.

Functie-eisen

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding (financieel-economisch of soortgelijk).
 • Je bent zwaargewicht op financieel gebied die niet te beroerd is complexe financiële dossiers op te pakken als de situatie daarom vraagt.
 • Je bent inhoudelijk sparringpartner voor de medewerkers in de groepen VPPC en F&S.
 • Je hebt ervaring op het vlak van verandermanagement.
 • Je hebt ervaring of affiniteit hebt met het werken in een politiek-bestuurlijke organisatie.
 • Je kunt omgaan met verschillende belangen en schakelt snel.
 • Je hebt ervaring met het implementeren van nieuwe werkwijzen en procesverbeteringen.
 • Je beschikt over een stijl van leidinggeven die past bij onze autonomere werkwijze (“gezag boven macht”).
 • Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring op het gevraagde werkterrein (waarvan in belangrijke mate bij een gemeente of andere overheidsinstelling).
 • Je hebt specifieke vakkennis op het gebied van overheidsfinanciën.
 • Jij hebt specifieke vakkennis op het gebied van financieel management.
 • Je hebt specifieke vakkennis door vaktechnische cursussen (bijvoorbeeld BBV, belastingen etc.).
Geef in je CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), uiteraard met motivatie, en twee relevante referenties veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag werken.

Wat verwachten wij in je motivatie?
Ten eerste natuurlijk de reden waarom jij deze opdracht graag vervult. Dat kan te maken hebben met de klant, de uitdaging, de materie…. Ten tweede verwoord je daarin waarom juist jij de juiste kandidaat bent voor deze opdracht of baan. Kortom: wat maakt jou nu zo passend? Dat zijn enerzijds je skills en anderzijds je competenties en ervaring in soortgelijke situaties. Gebruik ook hier de termen die de opdrachtgever in de functieomschrijving en vereisten heeft gegeven.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

Google Review

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.