Een vers begin

Just started! 2017 is begonnen en vol energie storten wij ons weer op ons werk, ons privéleven, extra sporten en allerlei andere belangrijke zaken.

Voor mij betekent het eigenlijk dat we weer een nieuwe werkweek zijn begonnen. En hoe! Een batterij interviews met kandidaten en klanten staat op de rol. Weer een moment waar we klanten kunnen helpen een staffing probleem op te lossen met uitstekende kandidaten uit ons netwerk. Een netwerk dat nog steeds almaar groeiende is. Nu al, na een half jaar, hebben ruim 4.000 professionals zich bij ons ingeschreven. 4.000……. denk hier eens over na. 4.000 professionals die, ondanks een tegenwerkende overheid, geloven in een baan als zelfstandige en die geloven in flexibiliteit en in de toegevoegde waarde van een intermediair. In casu ons dus.

Wat is dan die toegevoegde waarde?

De laatste tijd is er veel negatief nieuws over intermediairs geweest. Ze zouden teveel verdienen en geen kennis toevoegen. Ze draaien wat de klant vraagt, zonder kritisch te zijn. Ze houden vast aan achterhaalde concurrentie- en relatiebedingen. Ze hebben een slecht ontwikkeld (of niet aanwezig) lerend vermogen. Etc..

 

En over dat laatste wil ik het nu hebben. Het lerend vermogen van de organisatie wordt bepaald door het lerend vermogen en de nieuwsgierigheid van de vormgevers van die organisaties… de medewerkers. Het moment dat zij stoppen met leren is het moment dat een organisatie stopt met leren.

En hoe kun je van toegevoegde waarde zijn als je niet meegaat met ontwikkelingen; als je niet jezelf blijft ontwikkelen? In mijn ogen kan dat niet.

Hoe kun je claimen oplossingen te kunnen bieden als je ze zelf niet begrijpt? Wat is dan de reden van voor een klant om de intermediair in te schakelen? Natuurlijk, wij hebben het netwerk…maar welk netwerk in te zetten? Hoe beoordeel je als intermediair of professional X de juiste persoon is voor de opdracht bij een klant?

Kennis dus!

Allemaal mooie woorden!! En nu? Nu ben ik verder gegaan met mijn ontwikkeling;-) Ik ben begonnen met meer te leren op het gebied van cyber security. Op aanraden van Mary-Jo de Leeuw (@Revnext | Vice President @Women in Cyber Security FND | President @Platform Internet of Toys) ga ik kijken hoe snel ik CEH gecertificeerd kan raken. CEH? Ja…. CEH..Certified Ethical Hacker. Omdat wij geloven dat de toekomst van hooggekwalificeerd werk onder andere ligt op het gebied van cyber security. En ik moet zeggen…. Een tijd geleden dat ik boven de studieboeken hing;-) Het heeft mij nu al geleerd dat leren inderdaad veel gemakkelijker gaat als je jong bent.

Het heeft mij ook al geleerd hoe eenvoudig het eigenlijk is om je browser (IE, Chrome, FireFox e.d.) te hacken. Hoe basaal het concept van het WWW en browsen is. Shocking!!

Anyhow, verrijkt met kennis denk ik mijn relaties nog beter van dienst te kunnen zijn.

Goed om te melden is dat wij daarom ook netwerk partner zijn geworden van The Hague Security Delta, The Leading Security Cluster in Europe.

En ja, die bedingen… daar doe ik niet zo heel moeilijk over. En verdien ik te veel? Als je ziet wat we er voor moeten doen dan is dat zeker niet buiten proportie. Bovendien, iedereen kan een mening hebben over andermans inkomen maar persoonlijk vind ik dat niet zo relevant. De key question is: krijg je value for money?

Ja dus!

Ik wens jullie allen een mooi, inspirerend, leerzaam, gezond en succesvol 2017.

We’ve only just begun….

Gert-Jan Hartelust, hartelust@dutchdare.nl