nlen
nlen

Dare

us

DutchDare International ondersteunt organisaties in de Profit, non-Profit en in de Overheidssector met interim en permanente oplossingen voor hun bedrijfsvoering. Meer dan eens betreft het kritische bedrijfsprocessen. Wij weten uit eigen ervaring welke uitdagingen onze klanten kunnen tegenkomen. Dit blijkt een belangrijke meerwaarde te zijn voor onze klanten én de professionals die wij inschakelen

Wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen

DutchDare International is dé partner voor de selectie van professionals. Voor een interim opdracht of voor het invullen van een vaste positie. Wij selecteren de best passende en beschikbare professionals uit de arbeidsmarkt voor de invulling van een interim- of permanente rol binnen jouw organisatie. Jouw uitdagingen zien wij als nieuwe kansen. Wij zijn oprecht geïnteresseerd in zowel de organisatie als de professionals. Daarom stellen wij de tweede en de derde vraag en gaan door totdat de essentie van de vraag op tafel ligt.

Persoonlijk contact

Ben jij als opdrachtgever net zo enthousiast over ons als wij over jouw organisatie? Niets is zo effectief als persoonlijk contact. Neem contact met ons op en we maken direct een afspraak.

Transparante en duidelijke communicatie

Wij communiceren duidelijk en transparant met onze opdrachtgevers en professionals. Transparantie stimuleert een betere samenwerking. Door deze transparante werkwijze weet je als opdrachtgever en professional precies wat je van DutchDare International kunt verwachten. Zo komen we makkelijker en sneller tot de beste oplossingen.

In 5 stappen naar de juiste professional

Stap 1: Opdracht inventarisatie

De opdracht inventarisatie is cruciaal in het recruitmentproces. Natuurlijk willen we jou persoonlijk en jouw organisatie leren kennen. Tijdens de job-intake bespreken we de opdracht of vacature, luisteren wij actief en kritisch en stellen de nodige kritische vragen. Denk hierbij aan ervaring, opleiding, skills, en competenties. Maar ook vragen over de cultuur, de wijze van communiceren, team samenstelling enzovoorts. Dit zijn essentiële factoren die ons in staat stellen de best passende en beschikbare professionals te selecteren.

Stap 2: DutchDare International kennismaking & selectie

Na een geslaagde job-intake vatten wij ons gesprek samen en formuleren we een vacaturetekst die we vervolgens in ons netwerk verspreiden.
DutchDare International kent de juiste (interim) professionals voor de bedrijfsvoering binnen jouw organisatie.
Bij ons gaat het niet om het aantal professionals (“more is less”), maar om de juiste professionals voor jouw organisatie.

Stap 3: Voorstel aan opdrachtgever

Na CV selectie, telefonische screening, kennismaking, referenten controle en de finale selectie, volgt het voorstellen aan de opdrachtgever.

Stap 4: Selectie door de opdrachtgever

De opdrachtgever beslist. Jij beslist wie je wilt interviewen en voor wie je uiteindelijk kiest. Wij geven uiteraard wel advies. Nadat de opdrachtgever en professional besluiten samen te gaan werken en de professional is gestart, is ons werk echter nog niet gedaan.

Stap 5: Evaluatie

Het recruitment proces wordt na enige tijd met een evaluatie afgesloten. Tijdens de evaluatie wordt gekeken in hoeverre de opdrachtgever en de professional tevreden zijn. Hierbij komt de kwaliteit van dienstverlening van DutchDare International en de tot dan toe geleverde prestaties van de professional aan de orde. Voor alle betrokken partijen is dit een waardevol feedback moment.