DutchDare International

Wat is er mis met concurrentie?

Vakantietijd is vaak ook tijd voor reflectie. Althans, dat hoop ik voor je. Voor mij in ieder geval wel en het schoot door mijn gedachten….Concullega (of zoiets)… Waar komt die term vandaan?
Toen ik erover nadacht raakte ik in verwarring. Ik begrijp er niets van! Volgens mij is je concurrent ook altijd collega. Waarom lees ik bij postings van concurrenten dan vaak het woord “Concullega” (of zoiets)? Ja inderdaad, ook ik doe aan competition shopping.
De Dikke van Dale : col•le•ga (de; m,v; meervoud: collega’s, collegae; verkleinwoord: collegaatje)1iem. die werkt in hetzelfde beroep, in hetzelfde bedrijf: A. en zijn collega-ministers
Dus: ik bemiddel freelance professionals met een achtergrond in HR, ICT of Finance. Jij ook… dan zijn wij collega. Hoe logisch is dat ook, we doen namelijk hetzelfde. Waarschijnlijk op een andere manier met verschillende normen en waarden die ons drijven, maar in essentie: wij zijn collega’s.
con•cur•rent (de; m,v; meervoud: concurrenten)1iem. die, bedrijf dat een ander probeert te overtreffen
Dus: ik bemiddel freelance professionals met een achtergrond in HR, ICT of Finance. Jij ook… dan zijn wij concurrent. Hoe logisch is dat ook, we doen namelijk hetzelfde. Waarschijnlijk op een andere manier met verschillende normen en waarden die ons drijven, maar in essentie: wij doen hetzelfde maar ik wil het beter doen dan jij 😉
con.cu.le.ga
Geen resultaat voor ‘ concullega ‘
Het verzoek aan iedereen die mij een concurrent vindt…. Laten we elkaar gewoon concurrenten noemen. Laten we stoppen met dat halfzachte gedoe. Jij bent mijn concurrent, het gaat niet om het spel maar om de knikkers 😉 En zelfs als het wel om het spel zou gaan… We zijn concurrent, punt. Laten we eerlijk zijn, we doen beiden ons werk (natuurlijk omdat we het leuk vinden) vooral omdat e geld willen verdienen. En elke keer als jij een interim positie weet in te vullen en ik niet; dan doe jij het beter!
Voor mij ben je daarom gewoon een concurrent. En ja, we zijn ook collega’s.
Waar ik nu nog niet achter ben, is de vraag waarom we zo halfzacht aardig voor elkaar willen zijn. Is dat iets Calvinistisch? Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg? De kop en het maaiveld? Ik ken geen andere taal waar een vertaling te bedenken is voor het woord “concullega”.
Graag hoor ik van je hoe jij hier tegenaan kijkt. Gewoon stoppen met die onzin, of toch “lief zijn voor elkaar”
Wat is er trouwens mis met concurrentie? De klant zal er naar verwachting beter van worden!

Zelf ervaren? Neem contact met ons op! Inschrijven kan natuurlijk ook direct door deze link te volgen