nl
nl

Interim Business Controller Ruimtelijk Domein – Hillegom

Interim Business

Controller Ruimtelijk Domein

Een van onze opdrachtgevers, Werkorganisatie HLT Samen, heeft DutchDare International gevraagd de selectie te doen van een Interim Business Controller Ruimtelijk Domein. De opdracht start per 1 juni, heeft een looptijd van naar inschatting 4 maanden en vraagt een inzet van gemiddeld 32 uur per week. Er geldt een optie op verlenging.

 • Nederland - Zuid-Holland
 • Overheidsinstellingen - Gemeenschappelijke regeling
 • 32 uur per week
 • Vacature-ID:1672

Organisatie

Als Business Controller voor de ruimtelijke opgave zorg jij ervoor dat de financiën van de drie gemeenten goed besteed worden. Jij levert een belangrijke bijdrage aan de processen om tot begrotingen en jaarrekeningen te komen die tot op de cijfers achter de komma kloppen. Een klus waarin inhoud en proces gecombineerd worden met enorme impact.

Functie

We nemen je graag mee in de week van business controller: Als Business Controller voor de ruimtelijke opgave is geen dag hetzelfde. Deze maandag start je met het adviseursoverleg. Samen met de coördinator financieel beheer, de financieel adviseurs en de andere business controllers bespreken jullie wat er speelt en welke acties voor de komende week op de agenda staan. De middag heb je geblokt voor het uitwerken van de acties uit het overleg. Dinsdag ga je aan de slag met de toets van de informatie in de concept begrotingen, voordat die aan de portefeuillehouders wordt voorgelegd. Woensdag is het tijd voor de verbetering en ontwikkeling van de financiële beheersing van de werkorganisatie. Jij signaleert kansen en werkt verbetervoorstellen uit die je bespreekt met de projectgroep ‘grip op geld’. Donderdag is het tijd voor de projectgroep. Je presenteert de verbeterkansen en haalt feedback van de collega’s op. Na een lunch werk je verder aan de ontwikkeling van managementinformatie. Je vertaalt de behoefte van budgethouders naar een goed overzicht. Vrijdag werk je alleen in de ochtend. Je werkt wat mails weg en analyseert de financiële resultaten. Daarna klap jij jouw laptop dicht en kan het weekend beginnen. Wat je verder allemaal doet als Business Controller in de ruimtelijke opgave:

 • Samenwerken. Met de coördinator planning en control, de financieel adviseur en de andere business controllers. En met heel veel andere collega’s in de business op verschillende niveaus - van teammanagers tot directie.
 • De inhoud in. In deze functie combineer je de complexe financiële inhoud met financieel inzicht. Je werkt bedrijfsmatig in een ambtelijke organisatie en dat brengt behoorlijk wat politiek met zich mee. Je zoekt steeds de verbinding tussen prestaties en budget.
 • Plannen en organiseren. Als Business Controller ben jij de spin in het web van de planning- en controlcyclus van de werkorganisatie. Jij plant, organiseert, werkt bij, volgt op én zorgt ervoor dat het proces - naast de inhoud - op rolletjes loopt.
 • Innoveren en ontwikkelen Het kan altijd beter, dat is het motto. Niet alleen qua planning en control cyclus of inhoud. Want ook persoonlijke ontwikkeling vindt de opdrachtgever belangrijk.
 • Kortom; hét verschil maken. Voor alle inwoners én medewerkers van onze prachtige gemeenten. Nu en in de toekomst.

Functie-eisen

Dit ben jij Jij bent dol op cijfers, een samenwerker en ervan overtuigd dat het altijd slimmer, sneller of beter kan. Je stelt altijd de juiste vragen en achterhaalt in no-time de behoefte van collega’s en directie om tot een verbeterplan te komen. En ook met jouw gespreksvaardigheden zit het wel goed. Directie en collega’s overtuig je in een mum van tijd. En daarnaast heb je:

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau.
 • Minimaal 4 jaar werkervaring als business controller bij gemeenten.
 • Je kunt direct en zelfstandig aan de slag.
 • Adviesvaardigheden waar je u tegen zegt. Jij weet behoefte te achterhalen door goed te luisteren en door te vragen.
Geef in jouw CV en motivatie specifiek aan hoe jij aan bovenstaande voorwaarden voldoet.

Aanbod

Inlichtingen

Denk jij aan de functie-eisen te voldoen, laat het ons weten. Stuur zo snel mogelijk jouw -op deze vacature/opdracht toegespitst- CV (in Word), veilig via onze website. Geef in het cv duidelijk aan hoe jij aan het bovengenoemde profiel voldoet.

Wat staat er in je CV?
Uiteraard omvat het CV jouw levensloop qua werk en ervaring. Denk eraan in jouw CV zoveel mogelijk woorden uit de taakomschrijving terug te laten komen. Dit zorgt voor herkenbaarheid bij de lezer.
Na ontvangst van jouw gegevens, krijg je een bevestiging per e-mail. In de bijlage vind je een document, waarin beschreven staat hoe wij graag samenwerken.

Ben je zelf niet beschikbaar, maar ken je iemand die dat wel is en die volgens jou past op het functie profiel, wil je de opdracht dan doorsturen of contact met ons opnemen? Bij voorbaat bedankt!

Heb je behoefte aan meer informatie, bel dan met ons Recruitment team, +31 85 833 2040.  

Sollicitatie

DutchDare International vindt privacy en cyber security erg belangrijk. Lees dan ook eerst ons Privacy Statement. Met het inschrijven en/of reageren op een opdracht of vacature ga je expliciet akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens door ons.

 

Alle overige opdrachten staan hier

Ben jij de ideale professional voor deze vacature/opdracht en voldoe je aan de functie- eisen? Reageer direct en wellicht zitten wij binnenkort met elkaar aan tafel om het interview met de opdrachtgever voor te bereiden.